Κοινωνία

09/10/2017 - 16:51

Απίστευτο! Ο «Μπούμπης» εξαφανίστηκε μετά το σεισμό στη Βρίσα και σήμερα επέστρεψε στα εγκαίνια του σχολείου!

YP EN

Ο

«Μπούμπης», ένα μικρό ημίαιμο σκυλάκι ήταν η μασκότ του σχολείου της Βρίσας μέχρι τη μέρα του μεγάλου σεισμού της 12ης Ιουνίου. Από τότε δεν έδωσε σημεία ζωής και όλοι πίστευαν ότι καταπλακώθηκε στα ερείπια του σχολείου που κατέρρευσε. Μέχρι σήμερα το πρωί που ο εξαφανισμένος από τις 12 Ιουνίου «Μπούμπης» έτρεξε στο άκουσμα του πρώτου κουδουνιού του σχολείου μέσα από τα κτήματα να συναντήσει τους παλιούς αλλά και τους καινούργιους του φίλους.

 

Άγνωστο από πού εμφανίστηκε πέρυσι στην αρχή της σχολικής χρονιάς, ο μικρός ημίαμος σκυλάκος στην αυλή του σχολείου. Ήρεμος και φιλικός ιδιαίτερα προς τα παιδιά που από την πρώτη στιγμή τον αγάπησαν, ο «Μπούμπης» όπως βαφτίστηκε από τα παιδιά του σχολείου της Βρίσας έγινε η μασκότ τους. Αποπαρασιτώθηκε και εμβολιάστηκε και ζούσε στο σχολείο. Έως τη 12η του περασμένου Ιουνίου που το σχολείο σταμάτησε να λειτουργεί αφού γκρεμίστηκε. Η εξαφάνιση του «Μπούμπη» για όλους σήμανε ότι ήταν μέσα στο σχολείο τη στιγμή της κατάρρευσης και καταπλακώθηκε από τα ερείπια.

Όλο αυτό το διάστημα ο Μπούμπης παρέμενε εξαφανισμένος. Δεν ήταν πουθενά «δεν εμφανίστηκε ποτέ ούτε κατά τη διάρκεια των εργασιών της κατασκευής του νέου σχολείου» λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η Διευθύντρια του Δημοτικού σχολείου της Βρίσας Μυρσίνη Νικέλλη.

Και ξαφνικά σήμερα το πρωί οι παιδικές φωνές που πλημύρισαν την ερειπωμένη Βρίσα και το χτύπημα του κουδουνιού του σχολείου έφεραν ξανά το Μπούμπη στο φυσικό του χώρο. Στο σχολείο όπου έκπληκτοι οι πάντες είδαν το σκυλάκο τους να επιστρέφει τρέχοντας μέσα από τα κτήματα. Φανερά αδυνατισμένος, αλλά χαρούμενος.

Τα όσα ακολούθησαν είναι δύσκολο να περιγραφούν. Παιδιά που με αλαλαγμούς χαράς υποδέχονταν το σκύλο τους, οι δάσκαλοι και όλοι όσοι ήξεραν που έκλαιγαν και ο ευτυχέστερος σκύλος του κόσμου, ο «Μούμπης». Που ξαναπήγε σήμερα μαζί με τους φίλους του ξανά στο σχολείο του χωριού τους. 

 

Στρατής Μπαλάσκας / ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Μοιράσου το άρθρο!