Κοινωνία

09/05/2022 - 13:20

Αθωωτική απόφαση για εργαζόμενο στο ΕΚΑΒ Μυτιλήνης - Είχε καταγγελθεί για ρατσιστική συμπεριφορά

Αθώος κηρύχθηκε από το Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης ο εργαζόμενος του ΕΚΑΒ που είχε καταγγελθεί πριν 3 χρόνια για ρατσιστική συμπεριφορά.

 

Στις 28/03/2019 δημοσιεύθηκε στο Lesvosenws.net   "Καταγγελία για ρατσιστική συμπεριφορά από τηλεφωνητή του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης", που αναφερόταν σε καταγγελία αλλοδαπού υπηκόου για φερόμενο περιστατικό της 18 Μαρτίου 2019. 

Ακολούθησε μηνυτήρια αναφορά του "Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι". Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία η οποία εκδικάστηκε την προηγούμενη Πέμπτη 06-05-2022 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης, με παρόντα τον καταγγέλλοντα που κατέθεσε ενόρκως.

Στο ακροατήριο του δικαστηρίου αναδείχθηκαν μια σειρά από σοβαρές αντιφάσεις και δημιουργήθηκαν εύλογες αμφιβολίες που ήταν αδύνατον να ξεπεραστούν, ενώ οι ισχυρισμοί του καταγγέλλοντα διαψεύστηκαν από αυτήκοους μάρτυρες.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του εργαζόμενου στο ΕΚΑΒ κ. Νικόλαος Χωριατέλλης  σε δήλωση του στο Lesvosnews.net αναφέρει: "Νομίζω ότι μετά από χιλιάδες περιστατικά διασώσεων προσφύγων και μεταναστών, απλώς δεν πείθει ο ισχυρισμός ότι ένας καλός διασώστης σήκωσε το ακουστικό και εξέβαλε σε έναν άγνωστο ρατσιστικές φράσεις, επειδή το όνομα του ήταν ξενικό. Σημειωτέον, ότι ο αλλοδαπός είναι επί 20ετία στην Ελλάδα, είναι διερμηνέας και η εκφορά του λόγου του στην ελληνική και η προφορά του είναι άριστα"

Μοιράσου το άρθρο!