Κοινωνία

11/11/2011 - 08:42

Εγκλημα και τιμωρία... αθώων - Καταγγελίες από τη Ζωή Λειβαδίτου

Οι ρωγμές στο ξενοδοχείο που κατέρρευσε στο Βαν της Τουρκίας είχαν καλυφθεί με σοβά!

Είκοσι επτά ανθρώπους έχουν ανασύρει ζωντανούς τα σωστικά συνεργεία από τα ερείπια της πόλης Βαν, η οποία προχθές το βράδυ δοκιμάστηκε για δεύτερη φορά από τον Εγκέλαδο. Δυστυχώς, δέκα συμπολίτες τους δεν είχαν την ίδια τύχη.

Ο νέος σεισμός βρήκε ξανά την πόλη απροετοίμαστη, γι' αυτό και όλοι τα έβαλαν με τη Νομαρχία η οποία είχε δώσει άδεια καταλληλότητας σε κτίρια που τελικά αποδείχτηκε με τον πιο τραγικό τρόπο ότι ήταν ετοιμόρροπα. «Παραιτήσου», φώναζαν οι κάτοικοι του Βαν μόλις ο νομάρχης έφτασε μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών Μπεσίρ Αταλάι και τον υπουργό Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ. Ολοι τους αναγκάστηκαν να φυγαδευτούν από την Αστυνομία, η οποία δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει και δακρυγόνα εναντίον των σεισμόπληκτων.
Το ξενοδοχείο «Μπαϊράμ», το οποίο κατέρρευσε, είχε κριθεί κατάλληλο, παρόλο που υπήρχαν ρωγμές παντού. Τουρκικά μέσα αποκάλυψαν εικόνες από τις μεγάλες ζημιές που είχε προκαλέσει στους τοίχους του ο σεισμός της 23ης Οκτωβρίου. Με λίγο σοβά και ένα χέρι βάψιμο τις «μπάλωσαν» λίγο πριν ο τούρκος Πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ επισκεφθεί το Βαν για τη γιορτή του Μπαϊράμ, με τα προχθεσινά τραγικά αποτελέσματα.
Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ Ζωή Λειβαδίτου,, η οποία έφτασε από τη Μυτιλήνη προ ημερών για να προσφέρει βοήθεια στο Βαν, κατήγγειλε ότι το ίδιο έγινε και σε δημόσια κτίρια που είχαν υποστεί μεγάλες ζημιές. Η Λιβαδείτου καταγγέλλει επίσης ότι στο Βαν υπάρχει και πρόβλημα με τα σκουπίδια καθώς και με την οσμή από τα πτώματα που βρίσκονται ακόμη κάτω από τα ερείπια. «Υπάρχει κίνδυνος για επιδημίες», προειδοποιεί.
Ανάμεσα στους διασωθέντες ήταν χθες και μια Γιαπωνέζα η οποία βρισκόταν στο Βαν για παροχή βοήθειας στους σεισμόπληκτους. Δυστυχώς, ο συμπατριώτης της γιατρός που ήταν μαζί της κατέληξε λίγη ώρα μετά τον απεγκλωβισμό του.
Κάτω από τα ερείπια εκτιμάται ότι βρίσκονται τουλάχιστον άλλα 50 άτομα.
Το ερευνητικό κέντρο Κάντιλι προειδοποίησε τους κατοίκους του Βαν να μην επιστρέψουν πίσω στα σπίτια τους γιατί οι επόμενες τρεις εβδομάδες είναι κρίσιμες
πηγη: ΤΑ ΝΕΑ

Μοιράσου το άρθρο!