Κοινωνία

30/11/2019 - 12:57

Εικόνες φρίκης στην Αγιάσο - Καταγγελία κατά της Διεύθυνσης Δασών για την ολιγωρία

Καταγγελία από την Κιβωτό Μυτιλήνης κατά της Διεύθυνσης Δασών για την ολιγωρία της σε περιστατικό κακοποίησης ζώων στη Αγιάσο Λέσβου

Στις 6 Σεπτεμβρίου 2019, εθελοντές της ΚΙΒΩΤΟΥ Μυτιλήνης εντόπισαν στην περιοχή Αγιάσου Λέσβου ένα μαντρί ζώων όπου δίπλα σε κότες, κατσίκια και πρόβατα υπήρχαν ΚΑΙ νεκρά ζώα (ιπποειδή) σε αποσύνθεση, δίπλα στους σκελετούς άλλων ζώων που είχαν προφανώς την ίδια μοίρα, όπως μπορείτε να δείτε στις σχετικές φωτογραφίες.

Καταθέσαμε άμεσα έγγραφη καταγγελία στην Διεύθυνση Δασών Λέσβου, ζητώντας να έρθει μαζί μας ένας δασοφύλακας ώστε να δει και ο ίδιος την κατάσταση που επικρατούσε ώστε να βεβαιωθούν τα σχετικά πρόστιμα. Παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας προς την Διεύθυνση Δασών, επί ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ, αυτό έγινε δυνατόν μόνο στις αρχές Νοεμβρίου 2019. Η κατάσταση ήταν ακριβώς η ίδια, μόνο που πλέον είχαν προστεθεί και μερικά κουτάβια-βαρελόσκυλα!

Εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης του χώρου ο οποίος δήλωσε ότι τα νεκρά ζώα «δεν ήταν δικά του»! Και όταν ρωτήθηκε πώς βρέθηκαν/ποιος μετέτρεψε το χώρο του σε ανοικτό νεκροταφείο ζώων (δίπλα σε αυτά που φρόντιζε) δεν έδωσε καμιά απάντηση!! Και μετά από αυτά… η Διεύθυνση Δασών Λέσβου αρνήθηκε να βεβαιώσει τα σχετικά πρόστιμα!!!

Κατόπιν τούτου, η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης κατέθεσε την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 καταγγελία στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης κατά των αρμοδίων υπαλλήλων για παράβαση καθήκοντος.

Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα, η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης δεν πρόκειται να εκλιπαρεί τους κατά νόμο υπεύθυνους για την προστασία των ζώων να πράξουν το καθήκον τους, ούτε θα τους επιτρέψουμε να εμπαίζουν και να περιφρονούν τους φιλόζωους πολίτες. Σε κάθε τέτοια περίπτωση, το λόγο θα έχει από εδώ και εμπρός ο Εισαγγελέας.

Μοιράσου το άρθρο!