Κοινωνία

05/04/2012 - 06:55

Επιχείρηση διάσωσης 8χρονου με ελικόπτερο Super Puma από το "Νήσος Χίος" (βίντεο)

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες χθες 04/04/2012, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για περιστατικό ασθένειας 8χρονου επιβάτη του Ε/Γ – Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ», το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν. Χίου και ν. Άνδρου.  Το  μικρό αγόρι είχε κάνει πρόσφατα εγχείρηση  και καθώς ταξίδευε με το πλοίο παρουσίασε επιπλοκή,  έχασε τις αισθήσεις του και έπρεπε να διασωληνωθεί άμεσα.  (Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο  Μυτιλήνη - Χίος -Πειραία)

Στις 02:55,μέσα στη νύχτα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Χίου, με σκοπό την αεροδιακομιδή οκτάχρονου.

Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας προσέγγισε το ανωτέρω πλοίο και παρέλαβε τον 8χρονο ασθενή, μεταφέροντάς τον στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας απ’όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ».

Το ελικόπτερο μετέφερε με ασφάλεια τον οκτάχρονο ασθενή και τον πατέρα του, στην 112 Πτέρυγα Μάχης/Αεροδρόμιο Ελευσίνας  στις  04:53.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Μοιράσου το άρθρο!