Κοινωνία

21/08/2019 - 13:23

Καταγγελία για παράνομη μεταφορά ιπποειδούς μεταξύ Πέτρας-Ανάξου Λέσβου

Την Κυριακή 18 Αυγούστου 2019, και περί ώρα 1:00 μ.μ., συμπολίτης μας ο οποίος οδηγούσε στην επαρχιακή οδό Πέτρας- Ανάξου, εντόπισε ένα φορτηγό το οποίο είχε δεμένο στην πίσω εξωτερική πλευρά του οχήματος ιπποειδές (άλογο), το οποίο οδηγούσε-μετέφερε κατ’ αυτόν τον τρόπο επί τουλάχιστον 1-1.5 χιλιόμετρο. Και λέμε “τουλάχιστον” γιατί τότε κατάφερε ο οδηγός να προσπεράσει το φορτηγό αφού είχε σχηματιστεί μια ουρά 5-6 οχημάτων που προφανώς δεν τολμούσαν να προσπεράσουν φοβούμενοι για την ασφάλεια τη δική τους και του ζώου.

To περιστατικό έχει καταγραφεί σε video και σήμερα (21/8) η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης προβέβη σε έγγραφη καταγγελία προς την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου ζητώντας τον εντοπισμό του δράστη (οι πινακίδες του οχήματος έχουν καταγραφεί) και την επιβολή του σχετικού προστίμου, όπως έχει συμβεί σε ΤΡΕΙΣ προηγούμενες αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν, στη Μόρια, στην Αγιάσο και στο Σκαλοχώρι Λέσβου.

Αυτή η –τόσο διαδεδομένη δυστυχώς- πρακτική είναι επικίνδυνη για το ίδιο το ζώο αλλά και για τους υπόλοιπους οδηγούς –καθώς το άλογο μπορεί να γλυστρίσει και να πέσει και είτε να χτυπήσει το ίδιο είτε να προκαλέσει τροχαίο ατύχημα.
Είναι επίσης ΚΑΙ παράνομη- και προβλέπεται πρόστιμο 500 έως 3.000 ευρώ, για παράβαση του άρθρου 3 του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 1/2005, και του Άρθρου 17 της ΚΥΑ 314754/2009 (ΦΕΚ 2025/Β/18-9-2009).

Τα άλογα ΔΕΝ είναι καρότσες. Για τη μεταφορά τους ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να χρησιμοποιούνται ειδικά, κλειστά, μέσα μεταφοράς που προστατεύουν τόσο τα ίδια τα ζώα όσο και τους υπόλοιπους οδηγούς. Όσο κάποιοι επιμένουν να μην το “καταλαβαίνουν” αυτό, τόσο θα πέφτουν πρόστιμα - τα οποία αποδίδονται στον Δήμο για την περιίθαλψη των αδέσποτων ζώων.

Εάν αντιληφθείτε παρόμοιο περιστατικό καλέσετε ΑΜΕΣΑ την Τροχαία και το 100 –ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ των αστυνομικών με τους οποίους μιλήσατε και κάνατε την καταγγελία- ζητώντας την άμεση επέμβασή τους και την επιβολή των διοικητικών προστίμων στους δράστες, και ενημερώστε την ΚΙΒΩΤΟ Μυτιλήνης.

 

Μοιράσου το άρθρο!