Κοινωνία

21/05/2013 - 06:49

Πέθανε η Σάντυ: το σκυλί που συνδέθηκε με τις μεγάλες επιτυχίες του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης

Πέθανε η Σάντυ: το σκυλί που συνδέθηκε με τις μεγάλες επιτυχίες του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης

yle="text-align: justify;">Το Σάββατο άφησε την τελευταία της πνοή λόγω προχωρημένης ηλικίας η Σάντυ, ο σκύλος που μέχρι πριν 3 χρόνια είχε συνδεθεί με τις μεγαλύτερες επιτυχίες στον εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών από το Λιμενικό Σώμα στη Μυτιλήνη. 

Σύμφωνα με σημερινό δημοσιεύμα της εφημερίδας "Τα Νέα της Λέσβου" ο λιμενικός εκπαιδευτής συνέχισε να την φροντίζει τα τελευταία 3 χρόνια  και μετά την "αποστρατεία" . Για εκείνον η Σάντυ ήταν η οικογένειά του και είχε αγαπηθεί από όλους τους Λιμενικούς.
Η τελευταία επιτυχία της Σάντυ λίγο πριν την αποστρατεία της ήταν ο εντοπισμός 4 κιλών χασίς το Μάρτιο του 2010 στο λιμάνι της Μυτιλήνης.


Δημοσιεύμα της ιστοσελίδας adespoto.gr πριν από 3 χρόνια αναφέρει:


Δεν πάει πολύς καιρός που περηφανεύονταν για τις επιτυχίες τους. Ηταν, βλέπετε, πολλές αυτές οι επιτυχίες τόσο στη Λέσβο όσο και σε όλο το άλλο βόρειο Αιγαίο. Δεκάδες κιλά χασίς και ηρωίνη είχαν αποκαλυφθεί... Και ξαφνικά η γνωστή Σάντι, το βέλγικο ποιμενικό του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, αφέθηκε στην τύχη του.

Και όχι μόνο αυτή. Και για όλους τους άλλους «συναδέλφους» της -σκυλιά της δύναμης του Λιμενικού Σώματος, από την επίσημη πολιτεία εδώ και μήνες «κόπηκαν» οι χρηματοδοτήσεις για σίτιση και τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις τους. Κοντά λοιπόν σε όλες τις άλλες περικοπές στο Δημόσιο κόπηκαν και τα βασικά έξοδα για τους σκύλους-ανιχνευτές, έξοδα των οποίων το κόστος αναλαμβάνουν, όπως είναι φυσικό, οι ίδιοι οι λιμενικοί συνοδοί τους. Κι αντί να επιβραβεύονται τα σκυλιά αυτά που στην κυριολεξία βγάζουν «ασπροπρόσωπες» τις υπηρεσίες τους, περικόπτονται οι δαπάνες για τις ανάγκες τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και μήνες η Σάντι του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης έμεινε... χωρίς χρήματα για το φαγητό και τις απαραίτητες ιατρικές της εξετάσεις, τα εμβόλια κ.ά. Τα έξοδα αυτά, όπως είναι φυσικό, πληρώνει από την τσέπη του ο λιμενικός που τη συνοδεύει, όμως αυτό -όπως είναι λογικό- δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν υπάρξει διαμαρτυρίες από το Τμήμα Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, όπου υπάγεται η Σάντι.

Μοιράσου το άρθρο!