Θαύματα Λέσβιας ηγουμένης-Ιερές ληστείες και φοροκλοπές που δεν τις πιάνει το Μεσοπρόθεσμο
Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος
Eξ αρχής διευκρινίζω πως ο όρος Λεσβία έχει καθαρά γεωγραφικό χαρακτήρα και αναφέρεται στην περιοχή όπου η κα Κλειδαρά έχει αναπτύξει τη δράση της. Η νήσος Λέσβος έχει αναδείξει και άλλες ιερές προσωπικότητες όπως τον κυνηγό κεφαλών μητροπολίτη Καραβαγγέλη, και την Αγία αυτοκράτειρα Ειρήνη, που επανέφερε τη λατρεία των ειδώλων στην Εκκλησία και που τύφλωσε το γιό της για να του αρπάξει το θρόνο.
Στη Λέσβο, υψώνεται μια από τις πιο κερδοφόρες αφορολόγητες μοναστικές επιχειρήσεις, η Βιομηχανία Θαυμάτων, με μάνατζερ την οσία Ειρήνη Κλειδαρά (επαγγελματικό ψευδώνυμο Ευγενία), που απολαμβάνει τις τιμές που της αποδίδονται από την πλέμπα και από πρόθυμους πολιτευόμενους.
Στη διεύθυνση http://www.romiosini.org.gr/fb2d5109.el.aspx υπάρχει κατάλογος 151 βιβλίων της κυρίας αυτής, στα οποία απαριθμούνται και τα αναρίθμητα θαύματα κάποιου αγ.Ραφαήλ ο οποίος έχει αφήσει πίσω του καταϊδρωμένο το Χριστό στη θαυματουργία. Μάλιστα ο άγιος υπαγορεύει επιστολές σε διάφορα γύναια τα οποία αναλαμβάνουν να του χτίσουν υποκαταστήματα όπως αυτό της Κάτω Αχαγιάς: «Στη πρώτη Λειτουργία που τελέσθηκε στην εκκλησία του Αγίου Ραφαήλ, της Κάτω Αχαίας, 20 Ιουνίου 1976 και παρεβρεθήκαμε εκεί με την Αικατερίνη Λύτρα, … εδόθη καθ’ υπαγόρευσι του Αγίου Ραφαήλ στην Αικατερίνη το παρακάτω μήνυμα…».
Εκλεγμένο στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο δικηγόρος Πάνος Αναγνώστου, επίτιμος πρόξενος της Γαλλίας, αποκάλυψε πως η ύπαρξη των τάφων των Λεσβίων αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, τεκμηριώθηκαν με όνειρα πιστών, τα οποία αρχικά ο τότε μητροπολίτης Ιάκωβος Β΄, χαρακτήρισε “ενύπνια γυναικαρίων τινών”, που “με τα παραμύθια τους γελοιοποιούν τη θρησκεία μας”. Όταν όμως ο κοινοτάρχης πήγε να διαμαρτυρηθεί για την “επιχειρούμενη αγιοποίηση κοινών αρχαιολογικών ευρημάτων”, τον άκουσε να του λέει με υπομειδίαμα: “Και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής σου δεν τη λογαριάζεις καθόλου;”. Στο βιβλίο του “Πέτρινα χρόνια”, καταθέτει μαρτυρία του εφόρου αρχαιοτήτων Λέσβου, που εκθέτει διαχειριστικά σκάνδαλα και μηνύσεις μεταξύ της πρώτης ιέρειας του Ραφαήλ κυρα-Κατίνας Λύτρα και της νυν ηγουμένης για την οποία αποκαλύπτονται προσπάθειες αγιοποίησής της εν ζωή, καθώς και το ότι χωρίς να ολοκληρώσει ποτέ τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση αποφοίτησε… από πανεπιστήμια!»..
Από κοντά και ο Ταλιμπάν Φώτης Κόντογλου, δηλωμένος θαυμαστής της βυζαντινής κτηνωδίας, εξέδωσε το 1962 «Σημείον Μέγα» (εικ.3). Στο γελοίο αυτό Καζαμία εκτίθενται όσα «εν οράμασι και ενυπνίοις» είδαν πολλοί πιστοί. Ξεχωρίζει ο ονειροκρίτης που κάποιος Ράλλης έγραψε στις 10.7.1960 στον δεσπότη. Εκεί ξετυλίγεται το ομαδικό παραλήρημα στο οποίο πρωταγωνιστούν η σύζυγος Τσολάκη, στην συνέχεια και ο άπιστος Τσολάκης που έμεινε προσωρινά παράλυτος, η ετοιμοθάνατη «γραία» Δουργκούνα (ξαναζωντάνεψε), ο «απλοϊκός» χωριανός Τσαλίκης, ο εργάτης Σιδεράς, η ίδια η σύζυγος Ράλλη (θεραπεύτηκε από το στομάχι της που «υπέφερε 5 μήνας»). Γκεστ σταρ ο πατέρας Παχώμιος (εδώ μπήκε το νερό στο αυλάκι), από τον οποίο ο άγιος «εζήτησε Εικόνα και ακολουθίαν». Συμπρωταγωνιστούν η ανιψιά του ιερέως Ευθυμίου, η καθηγήτρια Σβουρώνου (που τώρα απουσιάζει αλλά διαβεβαιώνει ο πάτερ), ο κ.Βασιλέλλης «μετά της συζύγου του και άλλων», ο 14χρονος Νικολάκης, ο χωροφύλαξ Τσαγκαράκης, ο 12ετής αδελφός του Γιαβρίμη ο οποίος «ευρίσκετο εις ψυχιατρείον» και θεραπεύτηκε τώρα με θαύμα, αφού πρώτα «εις μίαν κρίσιν του εφώναξεν ‘τάξετε εις το εκκλησάκι που είναι στις Καρυές’», η παπαδιά Βασιλέλλη (η οποία και λιποθύμησε) και ένας μακρύς κατάλογος οραματιστριών. Όλοι τους ανάμεσα σε κρότους οστών είδαν ή άκουσαν κοιμισμένοι ή ξύπνιοι τον Ραφαήλ, την Παναγία, που τους αποκάλυψε πως οι Τούρκοι «τον έσφαξαν με πριόνι», τον αρχιδιάκο Νικόλαο, ένα κοριτσάκι και μια καλόγρια και μαρτύρησαν για τη θέση και την αυθεντικότητα των ιερών λειψάνων. Για την ιστορία «η κάτω σιαγών» του αγίου Ραφαήλ βρέθηκε ύστερα από όνειρο της Τσολάκη. Σημειωτέον πως η Παναγία παραμένει ακόμη μια απλή γυναίκα, που χρησιμοποιεί δημοτική με λίγη καθαρεύουσα: «Νίκο έλα να μείνης μία νύκτα εδώ, δια να μάθης όλο το μυστήριο που κρύβεται. Δεν θάσαι μόνος, μην φοβάσαι, θα είμαι εγώ, ο Γέροντας, η κοπέλλα, το κοριτσάκι και ο αρχιδιάκονος που βρίσκεται θαμμένος εις το αριστερόν….».
Ο συγγραφέας Ν.Παναγιωτόπουλος κατέθεσε επίσης την μαρτυρία του για τη μονή: «Μέσα στην εκκλησούλα υπήρχε σιδεροφραγμένη μια τεράστια πέτρινη κολυμπήθρα, τίγκα στο δεκαχίλιαρο. Με το που επιχείρησα να τη φωτογραφήσω μ’έβγαλαν έξω σηκωτό» (Ελευθεροτυπία 23-11-’03). Η ηγουμένη του χρυσωρυχείου, τοποθέτησε την εικόνα της σε ψηφιδωτό δίπλα στον άγ.Θεόδωρο, στον οποίο εικονίζεται να προσφέρει το ναϋδριο που του έχτισε. Ο πατριάρχης κ.Δημήτρης Αρχοντώνης παρασημοφόρησε την Κλειδαρά έναντι 100 εκατ. δρχ. που δώρισε στο πατριαρχείο. Στις 16.5’05, το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης αποφάσισε η βιβλιοθήκη «Ηγουμένη Ε. Κλειδαρά.», να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για να στεγάσει τα έργα της! Το κιμέρι της οσίας είναι γεμάτο ψήφους κι ο Δήμαρχος στην εισήγησή του, που πήρε μόνο 3 αρνήσεις (ΚΚΕ-ΣΥΝ), ανέφερε: «… η ηγουμένη Ε. αποτελεί ίσως την κορυφαία πρέσβειρα όχι μόνο της ορθοδοξίας αλλά και της Μυτιλήνης μας, σε ολόκληρο τον κόσμο . Το συγγραφικό και ποιητικό της έργο……έχει μεταφραστεί στις περισσότερες γλώσσες του κόσμου ενώ υπάρχουν 22 τόμοι όπου νέοι άνθρωποι …… σχεδόν από όλες τις χώρες του κόσμου, καθηγητές πανεπιστημίων και γενικά άνθρωποι του πνεύματος της διανόησης αλλά και της ορθοδοξίας, έχουν μιλήσει για το φαινόμενο.….». Ο Δήμος ονόμασε και την Φιλαρμονική του «Ευγ. Κλειδαρά»,
Για να παρηγορηθώ από το κατάντημα της τοπικής κοινωνίας (η Λέσβος εκλέγει και κομμουνιστή βουλευτή που, απασχολημένος με την υπονόμευση του διεθνούς καπιταλισμού, δεν ακούει και δεν βλέπει), γυρνώ πίσω στα 1884, οπότε ο νεαρός δάσκαλος Γιάννης Κόντος αναδιφώντας στα αρχεία της πατριαρχικής μονής Λειμώνα ανακαλύπτει πως λυμαινόταν κληροδοτήματα που ανήκαν στην κοινότητα Καλλονής. Ξεκινά αγώνα με δημοσιεύματα στην «Αμάλθεια» της Σμύρνης και θορυβημένος από την απήχηση της διεκδίκησης, ο πατριάρχης Χρήστος Δεβετζής (Ιωακείμ Γ΄) αναθεματίζει τον δασκαλάκο που ήταν λεβεντιά. Οι χωριανοί στέκονται στο πλευρό του αψηφώντας την οργή του πατριάρχη. Την εποχή εκείνη αυτό ισοδυναμούσε με πραγματική στάση. Ο δάσκαλος καταφέρνει να βιοποριστεί παραδίδοντας ιδιωτικά μαθήματα.
Στο μεταξύ το απόστημα Κλειδαρά έσπασε με τριτοκοσμική καθυστέρηση και το λόγο έχει η Δικαιοσύνη που όμως δεν φαίνεται να βιάζεται όσο θα έπρεπε:
«Άσχημα τα νέα της… Ευγενίας!
Στρατής Μπαλάσκας 27/05/2009
….. η ηγουμένη κλήθηκε να καταθέσει ως υποψήφια κατηγορουμένη. Τα αδικήματα τα οποία διερευνήθηκαν είναι η οικειοποίηση από την ηγουμένη και τους γύρω από αυτήν του συνόλου της περιουσίας της Μονής, της αποκτηθείσας στη διάρκεια της 45χρονης ηγουμενίας από την Κλειδαρά. Ας σημειωθεί ότι η ηγουμένη κατέθεσε στο μοναστήρι προφασιζόμενη ότι είναι έγκλειστη και… ποτέ δε βγήκε ούτε και βγαίνει από αυτό!
…. η στρουθοκαμηλική λογική της αποσιώπησης ακολουθείται και στην περίπτωση του Αγίου Ραφαήλ. Από όλους, εκτός από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης … Μια περιουσία που αποκτήθηκε από τις εισφορές των πιστών, κατέληξε να αποτελεί μια μακριά λίστα υπαρχόντων στο Υποθηκοφυλακείο, κάτω από το όνομα της «Ειρήνης Κλειδαρά του Φιλίππου». ..Άγνωστο είναι πόσα από τα χρήματα που εισέρευσαν στο «πλούσιο» μοναστήρι, κατέληξαν σε τσέπες ιδιωτών που περιτριγύριζαν την ηγουμένη, κολακεύοντάς την πότε ως «Αγία Μανούλα» και πότε ως μεγάλη… συγγραφέα!
………αμέσως μετά το θάνατο του Μητροπολίτη Κλεομβρότου και εκμεταλλευόμενη την περίοδο μιας σχεδόν διετίας – που στη ουσία η Μητρόπολη … ήταν ακέφαλη – προβαίνει σε αγορές συνολικά 16 στρεμμάτων γης. …χτίζει γρήγορα πληρώνοντας πανάκριβα, σε συνεργασία με γνωστό εργολάβο της Μυτιλήνης, τα κελιά, τους ξενώνες, το περιβόητο πάρκινγκ-ελικοδρόμιο και όλα τα άλλα κτίσματα, ….. Βιάζεται να φτιάξει ένα δεύτερο μοναστήρι έξω από τα κτήματα της οικογένειας Ράλλη, με στόχο μοναδικό να εδραιωθεί σαν παντοτινή ηγουμένη. Σε περίπτωση που την έδιωχναν, θα είχαν για πάντα μπροστά στο μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ το παλαιοημερολογίτικο μοναστήρι της Αγίας Μαγδαληνής. Ο περιβόητος ιερέας του Αγίου Ραφαήλ, ο οποίος και εξεδιώχθη από το Μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ιωσήφ Αντωνακάκης, «καθηγητής (σημ.Λασκ.: δήθεν καθηγητής) του Πανεπιστημίου του New Jersey», ανέλαβε την πραγματοποίηση «δαιμονολυσιών», εξορκισμών δηλαδή στην Εκκλησία της Αγίας Μαγδαληνής. Στόχος, οι προσκυνητές να αρχίσουν να εθίζονται στην ύπαρξη ενός άλλου «θαυματουργικού» ναού.
….Ευθύνη όμως …έχει ο Μητροπολίτης κ.κ. Ιάκωβος. … Η ίδια η ηγουμένη δεν εμφανίζεται καν ενώπιον του όπως συνέβη όταν την επισκέφθηκε πριν λίγες μέρες μαζί με τον Επίσκοπο Απαμείας (της Αστόρια στη Νέα Υόρκη) κ.κ. Βικέντιο. …..».
(Σημ. Λασκ.: Ο άγιος Βικέντιος ήταν ηγούμενος μαζί με τον άγιο Παϊσιο, τον οποίο κατηγόρησε ως διαφθορέα του ανήλικου αδελφού του, μιας άλλης αισχρότατης πατριαρχικής μονής σκανδάλων, της θαυματουργής Χρυσοβαλάντου).
Και συνεχίζει ο κ.Μπαλάσκας: «…στα πλαίσια της έρευνάς μας αποκαλύψαμε και την ύπαρξη σχετικού τροπαρίου που έχει γραφεί για την «Αγία Μανούλα». … ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Ή ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ Η ΒΡΟΝΤΩΔΗΣ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΡΜΟΔΙΩΝ;
«Αγαλλιάσθε λαοί εις το φως του Κυρίου,
Συ Δε Μήτηρ ημών Ορθόδοξη Εκκλησία ευφράνθητι
εν τη αποκαλύψει των Νεομαρτύρων και Οσίας Ευγενίας»
Τελικά στις 9/3/2010: «Μήνυση κατά παντός υπευθύνου, σε βαθμό κακουργήματος, για υπεξαίρεση αντικειμένων μεγάλης αξίας, άσκησε η Εισαγγελία στη Μονή του Αγίου Ραφαήλ. ….. για την κύρια ανάκριση, η οποία θα πραγματοποιηθεί ως κατεπείγουσα…».
Έκτοτε δεν ακούστηκε κάτι από την κατεπείγουσα. Μήπως με θαυματουργικό τρόπο κωλυσιεργεί η υπόθεση, γιατί διαβάζω σε επιστολή στην τοπική εφημερίδα «Δημοκράτης» πως η Κλειδαρά είναι θεός και η ίδια:
«Όποιος την πιστέψει και την αγαπήσει αληθινά, ειλικρινά θα σωθεί ψυχικά και σωματικά!
Έχει το χάρισμα να ακούει την προσευχή των πιστών, που αληθινά την επικαλούνται»
….ΥΓΗ αγνή ελληνική ύπαιθρος:
http://lesvosnews.net/2011/04/26/6-123/
«Σήμερα γιορτάζει η βαριά βιομηχανία της Λέσβου… η “επιχείρηση Άγιος Ραφαήλ”
Απριλίου 26, 2011
Μας έχει βόλεψε όλους αυτή η κατάσταση γιατί λένε φέρνει κόσμο στο νησί μας. … Ο νόμος της σιωπής βασιλεύει! Κατά καιρούς υπάρχουν δημοσιεύματα για μεγάλα χρηματικά ποσά που δίνονται σε πολιτικούς για να καλύψουν προεκλογικά τους έξοδα……… η ηγουμένη στις τελευταίες εκλογές χρηματοδοτούσε προεκλογικούς αγώνες υποψήφιων βουλευτών, νομαρχών και δημάρχων, ώστε να τους «κρατάει στο χέρι» και παράλληλα να μην ενοχλείται στις όποιες δραστηριότητές της. Η ηγουμένη υποστηρίζει ότι επικοινωνεί με τον Άγ.Ραφαήλ, γράφει βιβλία για θαύματα κ.λ.π. τονίζοντας ότι αυτά έχουν πουλήσει 10 εκατ. αντίτυπα σε όλον τον κόσμο. ..η εφορία της Λέσβου απαντά ότι η κ. Κλειδαρά δεν έχει πληρώσει ούτε μία δραχμή ΦΠΑ για τα υπερκέρδη από τα βιβλία της. ….εμφανίστηκε ένας παπάς – καθηγητής του Νιού Τζέρσεϊ, ο οποίος την βράβευσε με το ξίφος του Ιππότη της Στρογγυλής Τράπεζας, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στον κόσμο της Μυτιλήνης. Λίγο καιρό αργότερα αποκαλύφθηκε από το Πανεπιστήμιο του Νιού Τζέρσεϊ ότι ούτε παπά – καθηγητή έχουν, ούτε βραβεία Ιπποτών. …η ηγουμένη απειλεί με τη μεταπήδησή της στο Παλιό ημερολόγιο και τη δημιουργία ενός καινούργιου μοναστηριού σε περίπτωση που η επίσημη εκκλησία ή η Εισαγγελία τη διώξουν για τις δραστηριότητές της».
------------------------
πηγη: http://roides.wordpress.com