Κόσμος

04/11/2021 - 18:01

12χρονη γέννησε το παιδί του 16χρονου αδερφού της

Μεγάλωσαν σε μια δυσλειτουργική οικογένεια με ελάχιστο γονικό έλεγχο και «ασαφή σεξουαλικά όρια».

Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη της Ουαλίας η είδηση πως μια 12χρονη γέννησε το παιδί του κατά δύο έτη μεγαλύτερου αδελφού της, μετά από τον βιασμό της.

Η μικρή μεταφέρθηκε εσπευσμένα με έντονος πόνους στο στομάχι σε νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν έκπληκτοι πως ήταν έτοιμη να γεννήσει.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Αστυνομία, η οποία δεν άργησε να ξετυλίξει το κουβάρι της φρικιαστικής υπόθεσης.

 

Το άτυχο κορίτσι είχε πέσει θύμα βιασμού από τον ίδιο της τον αδερφό, ο οποίος μάλιστα την άφησε έγκυο.

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, τα δύο αδέρφια μεγάλωσαν σε ένα «δυσλειτουργικό» περιβάλλον όπου «οι γονείς ασκούσαν ελάχιστο έλεγχο», καλλιεργώντας μια «κουλτούρα μυστικότητας και ψέματος» με «θολά σεξουαλικά όρια».

 

Ο έφηβος πατέρας, ο οποίος είναι σήμερα 16 ετών, είχε δηλώσει προηγουμένως ένοχος σε δύο κατηγορίες βιασμού όταν εμφανίστηκε στο εδώλιο για την εκδίκαση της υπόθεσης.

Η εισαγγελέας Τζορτζίνα Μπάκλεϊ επιβεβαίωσε ότι η σοκαριστική υπόθεση ήρθε στο φως όταν το κορίτσι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο του Carmarthenshire, υποφέροντας από έντονους πόνους στο στομάχι.

Μέσα σε λίγες ώρες είχε φέρει στον κόσμο ένα μωρό.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως όταν μια μαία τη ρώτησε αν είχε κάνει σεξ, απάντησε ότι δεν ήξερε, ενώ για το αν συναίνεσε, είπε ότι έτσι πιστεύει, αλλά δεν ήταν σίγουρη.

Σύμφωνα πάντα με την Μπάκλεϊ, δεν είναι σαφές εάν η 12χρονη είχε συνειδητοποίησε ότι ήταν έγκυος, καθώς είπε διαφορετικά πράγματα στη μαία και σε άλλους γιατρούς του νοσοσκομείου.

Από την πλευρά του, ο 16χρονος παραδέχτηκε στους αστυνομικούς ότι μια φορά «πάλευε» με την αδερφή του στον κάτω όροφο, ενώ είχαν μείνει μόνοι τους στο σπίτι και στη συνέχεια ανέβηκαν στον επάνω όροφο για να «παλέψουν στο κρεβάτι καθώς ήταν πιο άνετα».

Εκεί άρχισαν να φιλιούνται και στη συνέχεια έβγαλαν τα ρούχα τους και έκαναν σεξ.

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι την ανάγκασε ή την απείλησε» διευκρίνισε η εισαγγελέας.

 

Σε δήλωσή της που διαβάστηκε στο δικαστήριο, η 12χρονη υποστηρίζει ότι δεν θέλει να επιστρέψει σπίτι της, ενώ το μόνο που επιθυμεί είναι να ζήσει τη φυσιολογική ζωή ενός κοριτσιού της ηλικία της, αλλά και το καλύτερο για το μωρό της.

Στο μεταξύ, ο συνήγορος του κατηγορουμένου υποστήριξε ότι το υπόβαθρο των πράξεών του είναι οι «δύσκολες και δυσλειτουργικές συνθήκες» της οικογένειάς του, καθώς οι γονείς τους καλλιεργούσαν μια κουλτούρα «μυστικότητας και ψέματος».

Υποστήριξε επίσης ότι είναι σαφές, μετά τις πολυάριθμες αναφορές ενώπιον του δικαστηρίου, ότι τα παιδιά είχαν υποβληθεί σε «δυσλειτουργική και δυνητικά καταχρηστική ανατροφή», όπου υπήρχε ελάχιστος γονικός έλεγχος ή καθοδήγηση, όπως και «ασαφή σεξουαλικά όρια» , αλλά και πως το αγόρι είχε επαφή με πορνογραφικό υλικό μέσα στο σπίτι του από την ηλικία των 10 ετών.

«Τα παιδιά είναι τα προϊόντα της ανατροφής τους και του περιβάλλοντος στο οποίο εκτίθενται», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο 16χρονος ζει πλέον με ανάδοχους γονείς, έχει θετικές επιρροές και δηλώνει μέσω του δικηγόρου του μετανιωμένος για ό,τι συνέβη.

Ο δικαστής δεν επέβαλε τελικά κάποια στέρηση ελευθερίας στον έφηβο, ο οποίος θα βρίσκεται υπό την επίβλεψη των αρχών για δύο χρόνια, ενώ το όνομά του θα παραμείνει στο μητρώο των δραστών σεξουαλικών εγκλημάτων για 30 μήνες.

 

πηγη: https://sputniknews.gr/

Μοιράσου το άρθρο!