Κόσμος

03/02/2014 - 19:18

Το άδοξο τέλος του ταλαντούχου κ. Χόφμαν

style="text-align: justify;"> 
Νεκρός στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη, βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής (11:30 π.μ. τοπική ώρα) ο βραβευμένος με Όσκαρ Αμερικανός ηθοποιός, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, σε ηλικία 46 ετών. Συγκλόνισε σινεφίλ και Χόλιγουντ η είδηση του θανάτου του. 
 
Τα αίτια του θανάτου δεν έχουν γίνει επισήμως γνωστά, ωστόσο, όπως αναφέρουν οι New York Times, πηγή από την αστυνομία, ανέφερε ότι ο ηθοποιός πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών. «Είναι προφανές ότι πρόκειται για υπερβολική δόση. Η σύριγγα ήταν στο χέρι του», τόνισε χαρακτηριστικά.
 
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο ηθοποιός βρέθηκε στο μπάνιο του διαμερίσματός του στην περιοχή West Village του Μανχάταν, από έναν φίλο του, ο οποίος δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί του και τον αναζήτησε στο διαμέρισμά του. Οι αστυνομικοί που έφτασαν επί τόπου, βρήκαν μία σύριγγα στο μπράτσο του και δίπλα έναν φάκελο που περιείχε ηρωΐνη. Ο Χόφμαν είχε ακολουθήσει θεραπεία για την εξάρτησή του από τα ναρκωτικά, στο παρελθόν και είχε μιλήσει για αυτό το θέμα σε συνέντευξή του.  
 
Πολλοί θαυμαστές του Χόφμαν συγκεντρώθηκαν την Κυριακή το απόγευμα κοντά στο διαμέρισμά του ηθοποιού σε ένα τετραώροφο κτίριο με κόκκινα τούβλα σε μια μοντέρνα γειτονιά του Γουέστ Βίλατζ όπου πολλοί γνωστοί αμερικανοί έχουν σπίτια . Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο αξιωματούχο της αστυνομίας, ανέφερε ότι ο Χόφμαν εθεάθη ζωντανός για τελευταία φορά στις 8 μ.μ. του Σαββάτου. Έπρεπε να πάει να πάρει τα παιδιά του την Κυριακή, αλλά δεν εμφανίστηκε αναγκάζοντας τον θεατρικό συγγραφέα Ντέιβιντ Κατζ και ένα άλλο φιλικό του πρόσωπο να πάνε στο διαμέρισμά του, όπου τον βρήκαν νεκρό, σύμφωνα με το CNN.
 
Η Ράκελ Μέλμαν γειτόνισσα του ηθοποιού η οποία δήλωσε θαυμάστρια του είπε ότι τον έβλεπε συχνά γύρω από τη γειτονιά. «Ποτέ δεν του μίλησα, αλλά πάντα ήθελα να το κάνω», είπε, προσθέτοντας ότι τον είχε δει να κάθεται στις σκάλες του κτιρίου, συχνά με τις κάλτσες και χωρίς παπούτσια να διαβάζει και να κοιτά αφηρημένα. «Φυσικά και είμαι λυπημένη . Ήταν ένα σοκ », είπε.  Ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάσιο, δήλωσε μέσω του Twitter: « Λυπούμαστε για τον τραγικό και πρόωρο χαμό του Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν Σήμερα η Νέα Υόρκη θρηνεί την απώλεια ενός σπουδαίου της μεγάλης οθόνης». Ο θάνατός του, εφόσον επιβεβαιωθεί επισήμως ότι προήλθε από υπερβολική δόση ναρκωτικών θα υπενθυμίσει το θάνατο του ηθοποιού Χιθ Λέτζερ, ο οποίος επίσης βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν από θανατηφόρο συνδυασμό φαρμάκων το 2008.
 
πηγή: kathimerini.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!