Κόσμος

07/07/2013 - 08:13

Αεροπλάνο Boeing 777 συνετρίβη στο Σαν Φρανσίσκο (βίντεο)

style="text-align: justify;">Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, ένας αγνοείται και 181 τραυματίστηκαν, μετά τη συντριβή του νοτιοκορεατικού αεροσκάφους Boeing 777 της Asiana Airlines στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό.
 
Η εφημερίδα San Francisco Chronicle επικαλείται εκπρόσωπο τοπικού νοσοκομείου, σύμφωνα με τον οποίο, τουλάχιστον 40 τραυματίες είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση. Μεταξύ των σοβαρά τραυματιών είναι δύο παιδιά, έξι γυναίκες και τέσσερις άνδρες όλοι τους κορεατικής καταγωγής.
 
Ο πράκτορας της αμερικανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας (FBI), Ντέιβιντ Τζόνσον ανέφερε πως κανένα στοιχείο δεν υπάρχει που να υποδεικνύει ότι η συντριβή του αεροσκάφους ήταν μια τρομοκρατική ενέργεια.
 
Στο αεροπλάνο που είχε απογειωθεί από τη Σεούλ, επέβαιναν 307 άτομα, 291 επιβάτες και 16μελές πλήρωμα. Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας, μετέδωσε από τη Σεούλ, ότι μεταξύ των επιβατών ήταν 141 Κινέζοι, 77 Νοτιοκορεάτες και 61 αμερικανοί πολίτες επιβεβαίωσε η νοτιοκορεατική εταιρεία από τη Σεούλ χωρίς να μπορεί να διευκρινίσει την εθνικότητα των υπολοίπων επιβατών.
 
Όπως έγραψε πάντως στο Twitter ένας από τους επιβάτες, ο κ. David Eun, οι περισσότεροι από όσους ήταν στο αεροσκάφος είναι ήρεμοι, ενώ τα σωστικά συνεργεία βοηθούν τους τραυματίες. 
 
 

Μοιράσου το άρθρο!