Κόσμος

18/11/2013 - 00:30

Αεροπορική τραγωδία στη Ρωσία με 50 νεκρούς

Αεροπορική τραγωδία στη Ρωσία με 50 νεκρούς

Αεροπορική τραγωδία στη Ρωσία με 50 νεκρούς

yle="text-align: justify;">Ένα αεροσκάφος Boeing 737 συνετρίβη στη ρωσική πόλη Καζάν και οι 50 επιβαίνοντες σε αυτό, επιβάτες και πλήρωμα, είναι όλοι νεκροί, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων, με τον γιο του προέδρου του Ταταρστάν να βρίσκεται μεταξύ των θυμάτων.

To μοιραίο αεροσκάφος, που προερχόταν από τη Μόσχα συνετρίβη στο αεροδρόμιο της πόλης, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Ομάδες της πυροσβεστικής υπηρεσίας κατέσβεσαν την πυρκαγιά η οποία ξέσπασε στο σημείο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το αεροσκάφος έχασε ύψος με μεγάλη ταχύτητα και η δεξαμενή των καυσίμων του εξερράγη με την πρόσκρουση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης, στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι και υπήρχε συννεφιά στην πόλη, στην κεντρική Ρωσία, πάντως η θερμοκρασία εδάφους ήταν πάνω από το μηδέν.

Το αεροσκάφος συνετρίβη στην Καζάν στις 19:25 τοπική ώρα (17:25 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το υπουργείο αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων.

Μία πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας την οποία επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax εκτίμησε ότι το δυστύχημα πιθανόν οφείλεται σε σφάλμα του πιλότου.

Ανάμεσα στα θύματα φέρεται ότι είναι και ο γιος του προέδρου του Ταταρστάν Ρεστέμ Μινιχάνοφ, Ίρεκ, σύμφωνα με έναν κατάλογο των επιβατών ο οποίος αναρτήθηκε σε ειδησεογραφικούς ιστοτόπους και η αυθεντικότητά του επιβεβαιώθηκε από την τοπική κυβέρνηση.


Πηγή: www.newpost.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!