Κόσμος

08/02/2014 - 20:40

Αίσιο τέλος σε απόπειρα αεροπειρατείας τουρκικού αεροσκάφους

style="text-align: justify;"> 
Συνέλαβαν οι Τουρκικές Αρχές τον επίδοξο βομβιστή στην απόπειρα αεροπειρατείας σε τουρκικό αεροπλάνο που απογειώθηκε από το Χαρκοβο της Ουκρανίας, με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Η ομηρία κράτησε 4 ώρες και στον αέρα βρίσκονταν 110 επιβάτες και το πενταμελές πλήρωμα. Ο 45χρονος Ουκρανός αεροπειρατής απειλούσε να πυροδοτήσει βόμβα αν οι πιλότοι δεν το κατηύθυναν στο Σότσι.
 
Όπως τελικά αποδεικνύεται, ο Ουκρανός δεν είχε βόμβα ούτε ήταν οπλισμένος, ενώ τώρα διώκεται για "απόπειρα διάπραξης τρομοκρατικής ενέργειας".
 
 
Όπως έγινε γνωστό, ο πιλότος δεν άνοιξε την πόρτα του Θάλαμου διακυβέρνησης και το πλήρωμα έπεισε τον Ουκρανό αεροπειρατή ότι το σκάφος κατευθυνόταν στο Σότσι. Οι πιλοτοι έξεπεμψαν σήμα αεροπειρατείας. Στον τουρκικό εναέριο χώρο το αεροσκάφος συνόδευσαν μαχητικά F16 της Τουρκίας και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Σαμπίχα Γκιοκτσέν της Κωνσταντινούπολης.
 
Είναι χαρακτηριστικό πάντως, ότι ακόμα και οι επιβάτες νόμιζαν ότι προσγειώθηκαν στο Σότσι.
 
Τελικά, ο αεροπειρατής "μπλόφαρε", αφού δεν είχε βόμβα ούτε ήταν μεθυσμένος όπως μεταδόθηκε χθες από πρακτορείο ειδήσεων. Όπως είπε, ζητούσε να πάει στο Σότσι όπου ήταν σε εξέλιξη η τελετή έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, όπως είπε, για να δώσει ένα μήνυμα.
 
πηγή: www.megatv.com
 

Μοιράσου το άρθρο!