Κόσμος

14/03/2014 - 06:38

Ασθενές σήμα του Boeing εντόπισαν οι δορυφόροι

Επικοινωνιακοί δορυφόροι κατέγραψαν το περασμένο Σάββατο ασθενείς ηλεκτρονικούς παλμούς από το αεροσκάφος της Malaysian Airlines, για τέσσερις με πέντε ώρες μετά την εξαφάνισή του όπως υπογραμμίζουν πηγές που πρόσκεινται στην έρευνα. Γεγονός που υποδηλώνει, σύμφωνα με δηλώσεις ανώτερου αξιωματούχου των ΗΠΑ στο CNN, ότι το αεροπλάνο μπορεί να πέταξε στον Ινδικό Ωκεανό. Ειδικότερα, οι εν λόγω πληροφορίες σε συνδυασμό με τα μέχρι τώρα γνωστά δεδομένα από τα ραντάρ και τα στοιχεία για τα καύσιμα που διέθετε το αεροσκάφος, οδηγεί τους αξιωματούχους να πιστεύουν ότι το αεροπλάνο μπορεί να έχει φτάσει ως τον Ινδικό Ωκεανό, κατεύθυνση αντίθετη από την αρχική διαδρομή του.

Ρουτίνα η εκπομπή των «παλμών»

Οι συγκεκριμένοι παλμοί, απλώς δείχνουν ότι το σύστημα αντιμετώπισης μηχανικών βλαβών του αεροσκάφους βρίσκεται σε επαφή με τους δορυφόρους και είναι έτοιμο να μεταδώσει στοιχεία αν χρειαστεί.

Δύο πηγές που πρόσκεινται στις έρευνες έχουν επιβεβαιώσει ότι οι κατασκευάστριες εταιρίας Boeing και Rolls-Royce δεν έλαβαν ποτέ κάποια πληροφορία για τεχνικό πρόβλημα από το αυτόματο συστημα αντιμετώπισης μηχανικών βλαβών του αεροσκάφους, μετά την εξαφάνισή του. Το τελευταίο σχετικό σήμα που εξέπεμψε αυτομάτως το Boeing, δόθηκε την στιγμή που η πτήση διεξαγόταν κανονικά.

Επεκτείνονται οι έρευνες

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι υπάρχει μια πιθανότητα να επεκταθούν οι επιχειρήσεις έρευνας στον Ινδικό Ωκεανό. Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Τζέι Κάρνει δεν έδωσε πληροφορίες για το σε ποιο σημείο του Ινδικού Ωκεανού ενδεχομένως να στραφούν οι έρευνες.

 

Μοιράσου το άρθρο!