Κόσμος

22/11/2012 - 05:57

Bομβιστική επίθεση σε λεωφορείο στο κέντρο του Τελ Αβίβ

Bομβιστική επίθεση σε λεωφορείο στο κέντρο του Τελ Αβίβ

 

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, τρεις από τους οποίους σοβαρά, έπειτα από την έκρηξη που σημειώθηκε σε δημόσιο λεωφορείο στην καρδιά του Τελ Αβίβ το μεσημέρι της Τετάρτης.
 
Η κυβέρνηση έκανε λόγο για «τρομοκρατική» επίθεση, καθώς η έκρηξη σημειώθηκε ενώ το λεωφορείο κινούνταν σε δρόμο που εκτείνεται κατά μήκος του επιτελείου των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων
 
Ο Οφίρ Γκέντελμαν, εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter πως η αστυνομία ερευνά την περιοχή για να ανακαλύψει το πρόσωπο που τοποθέτησε τη βόμβα. Ο εκπρόσωπος φαίνεται έτσι να επιβεβαιώνει πληροφορίες πως δεν επρόκειτο για επίθεση καμικάζι. Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως έχει συλληφθεί ένας άνδρας.
 
Kαι μπορεί στη Γάζα να ξέσπασαν πανηγυρισμοί όταν τοπικοί ραδιοσταθμοί μετέδωσαν την είδηση για την έκρηξη στο Τελ Αβίβ, ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα δεκάδες ρουκέτες από το Ισραήλ έπληξαν τη Γάζα.
 
Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Σάμι Αμπού Ζούχρι επαίνεσε τη βομβιστική επίθεση, όμως δεν ανέλαβε την ευθύνη γι' αυτή.
 
«Η Χαμάς ευλογεί την επίθεση στο Τελ Αβίβ και την θεωρεί φυσική απάντηση στις ισραηλινές σφαγές ... στη Γάζα», δήλωσε ο εκπρόσωπος προς το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
 
«Οι παλαιστινιακές παρατάξεις θα προσφύγουμε σε όλα τα μέσα για να προστατεύσουμε τους Παλαιστινίους αμάχους μας, καθώς δεν υπάρχει κάποια παγκόσμια προσπάθεια για να σταματήσει η ισραηλινή επίθεση», δήλωσε ο Αμπού Ζούχρι.
 
Η τελευταία φορά που η εμπορική πρωτεύουσα του Ισραήλ είχε πληγεί από σοβαρή έκρηξη βόμβας ήταν τον Απρίλιο του 2006, όταν ένας παλαιστίνιος καμικάζι είχε σκοτώσει 11 ανθρώπους σε ένα πάγκο με σάντουιτς κοντά στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων της παλιάς πόλης. 
 
Έξι νεκροί Παλαιστίνιοι στη Γάζα 
 
Πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια νέας ισραηλινής επίθεσης εναντίον της πόλης της Γάζας, ενώ ένα παιδί έχασε τη ζωή του από μια άλλη επίθεση εναντίον του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του Γαλλικού Πρακτορείου, όπως ανακοίνωσαν ιατρικές πηγές, γεγονός που ανεβάζει σε 11 τον αριθμό των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν σήμερα.
 
«Τουλάχιστον πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια μιας ισραηλινής αεροπορικής επίθεσης εναντίον της πόλης της Γάζας», όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.
 
Όπως δήλωσε ο Άσραφ αλ Κούντρα, εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών της Γάζας: «Ένα παιδί, ο Αμπντελραχμάν Μάζντι Νάιμ, σκοτώθηκε και ένας άλλος Παλαιστίνιος τραυματίστηκε από την επίθεση εναντίον του κτιρίου Νάαμ».
 
Το κτιριακό αυτό συγκρότημα είχε γίνει στόχος ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής και την Τρίτη το βράδυ, την ώρα που στα γραφεία του Γαλλικού Πρακτορείου βρισκόταν ένας φωτογράφος.
 
 
πηγη: protothema.gr

Μοιράσου το άρθρο!