Κόσμος

17/01/2013 - 06:34

Δύο νεκροί από συντριβή ελικοπτέρου στο κέντρο του Λονδίνου

Δύο νεκροί από συντριβή ελικοπτέρου στο κέντρο του Λονδίνου

Δύο νεκροί και εννέα τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την συντριβή ελικοπτέρου σήμερα το πρωί στο Βόξολ του κεντρικού Λονδίνου, έπειτα από πρόσκρουση σε γερανό στην κορυφή κτηρίου. Οι Αρχές αποδίδουν το δυστύχημα στην πυκνή ομίχλη, ενώ απέκλεισαν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

Tο ελικόπτερο, τύπου AgustaWestland AW109, ελαφρό, δικινητήριο οκτώ θέσεων, χτύπησε σε γερανό στην κορυφή του συγκροτήματος κτηρίων St. George' s Tower, πολύ κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό του Βόξολ περίπου στις 8 το πρωί (τοπική ώρα).

Η μητροπολιτική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίστηκαν. Νεκροί είναι ο πιλότος του ελικοπτέρου - που ήταν ο μοναδικός επιβαίνων- και ένας ακόμη άνδρας που βρισκόταν στο δρόμο.
Από τους εννέα τραυματίες, οι πέντε δέχθηκαν επί τόπου τις πρώτες βοήθειες, ενώ τέσσερις διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ακόμη, πυροσβέστες διέσωσαν έναν άνδρα από το φλεγόμενο αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα με το SkyNews, το ελικόπτερο πιθανότατα έπεσε κατακόρυφα στο έδαφος ακριβώς δίπλα σε κεντρικό δρόμο, ενώ διακρίνονται φωτιά και μία πυκνή στήλη καπνού. Παράλληλα, αναφέρει ότι στο ατύχημα έχουν εμπλακεί δύο αυτοκίνητα, αλλά και πολλοί άνθρωποι που βρίσκονται στο σημείο.
Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο μέσα σε 25 λεπτά, σύμφωνα με την πυροσβεστική, ενώ από τις φλόγες υπέστη ζημιές και μία πλευρά του κτηρίου St. George' s Tower.

Στο έδαφος τμήμα του γερανού πάνω στον οποίο προσέκρουσε και κατέπεσε το ελικόπτερο στο Λονδίνο
«Είδα το ελικόπτερο να χτυπά στην κορυφή του γερανού και να πέφτει ακριβώς δίπλα στο σταθμό. Υπήρχε φωτιά και σύννεφα καπνού ολόγυρα», δήλωσε αυτόπτης που περνούσε με το ποδήλατό του από το σημείο.
Ο δρόμος κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό του Βόξολ έχει κλείσει, καθώς υπάρχουν ακόμη συντρίμμια στο έδαφος καιο γερανός έχει υποστεί ζημιές και βρίσκεται σε άκρως επισφαλή θέση, σύμφωνα με αξιωματούχους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Ενας από τους αυτόπτες μάρτυρες δήλωσε ότι μίλησε με τον χειριστή του γερανού, ο οποίος ετοιμαζόταν να ανέβει στην καμπίνα του όταν συνέβη το δυστύχημα. Για πρώτη φορά, είχε αργήσει στη δουλειά του το σημερινό πρωινό. «Ετρεμε στην κυριολεξία», είπε.
«Ο χειριστής του γερανού κανονικά ξεκινάει τη δουλειά του στις 08.00. Αλλά, σήμερα ειδικά, πράγμα ασυνήθιστο, άργησε στη δουλειά του», δήλωσε ο πρόεδρος της κατασκευάστριας εταιρείας του κτιρίου και πρόσθεσε ότι είναι πολύ νωρίς για να υπάρξουν συμπεράσματα για τα αίτια του δυστυχήματος, αλλά κανονικά θα ελικόπτερα πρέπει να πετούν σε ύψος 150 μέτρων επάνω από τα ψηλά κτίρια.
Τα ελικόπτερα στο Λονδίνο πετούν συνήθως επάνω από τον Τάμεση, αλλά ειδικά σήμερα, σύμφωνα με το Αεροδρόμιο του Σίτι του Λονδίνου, οι πορείες των πτήσεων διαφοροποιήθηκαν εξαιτίας της ομίχλης.
Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να συνδέει την πτώση του ελικοπτέρου με τρομοκρατική ενέργεια. «Δεν έχουμε κανένα στοιχείο. Δεν υπάρχει τίποτε που να παραπέμπει σε τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Μοιράσου το άρθρο!