Κόσμος

09/09/2013 - 13:09

Ελεύθεροι Ιταλός δημοσιογράφος και Βέλγος συγγραφέας που είχαν απαχθεί στη Συρία

Δύο Ευρωπαίοι πολίτες ο Domenico Quirico πολεμικός ανταποκριτής της εφημερίδας "La Stampa" του οποίου τα ίχνη είχαν χαθεί από τις 6 Ιουνίου στη Συρία όταν έπεσε θύμα απαγωγής μαζί με τον Βέλγο Pierre Piccinin αφέθησαν ελεύθεροι.
 
Ο Ιταλός δημοσιογράφος, Domenico Quirico  και ο βελγικής καταγωγής καθηγητής και συγγραφέας, Pierre Piccinin  αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από σχεδόν έξι μήνες, αφού είχαν πέσει θύματα απαγωγής στη Συρία.
 
Ο Quirico , έμπειρος δημοσιογράφος στα θέματα της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, έφθασε στη Συρία στις 6 Απριλίου ωστόσο 4 ημέρες αργότερα τα ίχνη του είχαν εξαφανιστεί. Τον Ιούνιο επικοινώνησε με τη σύζυγό του, στην οποία επιβεβαίωσε ότι είχε απαχθεί.
 
"Ποτέ δεν χάσαμε την ελπίδα μας και όλες οι προσπάθειας στέφθηκαν με επιτυχία", δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα, επιβεβαιώνοντας ότι και οι δύο άνδρες είχαν αφεθεί ελεύθεροι.
 
Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο Βέλγος πρωθυπουργός, Έλιο ντι Ρούπο, ο οποίος εξέφρασε την ανακούφιση και τη συγκίνησή του για τις οικογένειες των δύο ανδρών.
 
Όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς, δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα πληροφορίες σχετικά με το ποιοι ευθύνονται για την απαγωγή των δύο ανδρών, οι οποίοι, σύμφωνα με αναφορές, ταξίδευαν μαζί όταν απήχθησαν.
 
Πηγή:ΑΠΕ

Μοιράσου το άρθρο!