Κόσμος

07/08/2014 - 12:54

Εμπάργκο από τη Ρωσία στα προϊόντα ΕΕ και ΗΠΑ

style="text-align: justify;"> 
Η Ρωσία θα απαγορεύσει την εισαγωγή οπωροκηπευτικών προϊόντων, κρέατος, ψαριών, γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων από τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νορβηγία, ανακοίνωσε ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης. 
 
Η απαγόρευση θα εφαρμοσθεί από τις 7 Αυγούστου και θα έχει ισχύ ενός έτους.
 
Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας δήλωσε επίσης ότι η Μόσχα εξετάζει να επιβάλει απαγόρευση της διέλευσης επάνω από το ρωσικό έδαφος των πτήσεων αεροπορικών εταιρειών της ΕΕ και των ΗΠΑ από και προς την Ασία. 
 
Ανησυχία στην Ελλάδα
Ανησυχία επικρατεί στην κυβέρνηση για το θέμα του ρωσικού εμπάργκο, καθώς πλήττει ιδιαίτερα τους έλληνες παραγωγούς, που ήδη βρίσκονται σε δεινή θέση εξαιτίας της κρίσης και της πτώσης των τιμών.
 
Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στο υπουργείο Εξωτερικών, υπό τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (ΔΟΣ), Παναγιώτη Μίχαλο, και τη συμμετοχή εκπροσώπων εξαγωγικών και κλαδικών φορέων, με στόχο να αξιολογηθούν οι νεότερες εξελίξεις σχετικά με τις επιπτώσεις στις ελληνικές εξαγωγές. 
 
Για "καταστροφή στην Ηλεία" κάνει λόγο το site της Πελοποννήσου Patris News. Σημειώνεται ότι η Ρωσία είναι πελάτης των παραγωγών φρούτων της περιοχής. Ανάλογες είναι και οι αντιδράσεις των παραγωγών της Ημαθίας, οι οποίοι εξάγουν ροδάκινα στη Ρωσία, αλλά και σε άλλες περιοχές.
 
 
πηγή: www.nooz.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!