Κόσμος

22/10/2013 - 19:12

Εντοπίστηκε ξανθό κοριτσάκι που ζούσε με τσιγγάνους στην Ιρλανδία

style="text-align: justify;">Ένα ξανθό κοριτσάκι με γαλανά μάτια που ζούσε με οικογένεια τσιγγάνων στο Δουβλίνο, εντόπισε η αστυνομία της Ιρλανδίας. Η υπόθεση θυμίζει έντονα την συγκινητική ιστορία της μικρής Μαρίας που έχει προκαλέσει διεθνές ενδιαφέρον, κινητοποιώντας κατοίκους και αρχές πολλών χωρών.
 
Η ιρλανδική αστυνομία εντόπισε το ξανθό κοριτσάκι σε σπίτι τσιγγάνων, αξιοποιώντας καταγγελίες κατοίκων, οι οποίοι- μετά τις διαστάσεις που έλαβε η συγκινητική περίπτωση της μικρής Μαρίας- υποπτεύονται ότι το παιδί δεν είναι βιολογικό τέκνο των αθίγγανων.
 
Όταν οι αστυνομικοί έφθασαν στο σπίτι των τσιγγάνων στο Tallaght, στο νότιο Δουβλίνο, το ζευγάρι που έχει και άλλα παιδιά και κατάγεται από την Ρουμανία, ισχυρίστηκε ότι το κορίτσι ηλικίας 6-7 ετών είναι η βιολογική τους κόρη, παρότι δεν μοιάζει με κανένα άλλο μέλος της οικογένειας.
 
Η μικρή υπεβλήθη σε ιατρικές εξετάσεις και έχει απομακρυνθεί από την κατοικία των τσιγγάνων μετά από μεγάλη επιχείρηση που διεξήχθη το απόγευμα της Δευτέρας.
Μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί η γνησιότητα του πιστοποιητικού γέννησης και του διαβατηρίου που έδωσαν οι αθίγγανοι.
 
Ωστόσο οι υποψίες των ιρλανδικών αρχών εντάθηκαν, καθώς - παρότι το ζευγάρι ανέφερε ως ημερομηνία γέννησης τον Απρίλιο του 2006 και τόπο γέννησης το νοσοκομείο Coombe του Δουβλίνου- μετά από σχετικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι στα αρχεία του νοσοκομείου δεν υπήρχε καμία σχετική εγγραφή.
 
Το δεύτερο στοιχείο που προβληματίζει τις αρχές είναι το γεγονός ότι το παιδί στην φωτογραφία του διαβατηρίου είναι πολύ μικρότερο σε ηλικία από το κοριτσάκι και συνεπώς δεν γινόταν να διαπιστωθεί άμεσα ότι πρόκειται για το ίδιο παιδί.
 
Προς το παρόν δεν έχουν γίνει συλλήψεις, καθώς εξετάζεται η γνησιότητα των πιστοποιητικών, ενώ θα ακολουθήσουν ανακρίσεις και τεστ DNA.
 
 
www.ethnos.gr

Μοιράσου το άρθρο!