Κόσμος

06/05/2013 - 00:46

Επιδρομή ισραηλινών αεροσκαφών στη Συρία

Επιδρομή ισραηλινών αεροσκαφών στη Συρία

yle="text-align: justify;">Ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή στη Συρία, ανακοίνωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας στην περιοχή, επιβεβαιώνοντας τη δήλωση που είχε κάνει νωρίτερα αμερικανός αξιωματούχος.

 
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή μετά την έγκρισή της από το υπουργικό συμβούλιο, σύμφωνα με την ίδια πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
 
Ο στόχος της επίθεσης δεν ήταν εγκαταστάσεις με συριακά χημικά όπλα, πρόσθεσε η πηγή.
 
Οι ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν αρνηθεί να σχολιάσουν το περιστατικό αυτό, το οποίο μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αργά την Παρασκευή. 
 
Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε όμως το Μ. Σάββατο ότι ισραηλινά πολεμικά αεροπλάνα επιτέθηκαν εναντίον ενός φορτίου πυραύλων στη Συρία που πιστευόταν πως προορίζονταν για αντάρτες της Χεζμπολάχ στο γειτονικό Λίβανο. Την ίδια πληροφορία έδωσε τηλεφωνικά στο πρακτορείο Ρόιτερς ο διοικητής των σύρων ανταρτών Κάσιμ Σααντεντίν.
 
Εξάλλου ο Κάσιμ Σααντεντίν, συνταγματάρχης που λιποτάκτησε από τον τακτικό στρατό, δήλωσε πως "οι πληροφορίες μας δείχνουν ότι υπήρξε ένα ισραηλινό πλήγμα εναντίον φάλαγγας που μετέφερε πυραύλους για την Χεζμπολάχ. Δεν έχουμε επιβεβαιώσει ακόμη την τοποθεσία"
 
«Οι αμερικανικές και δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών εξέτασαν εμπιστευτικά δεδομένα που δείχνουν ότι το Ισραήλ ενδεχομένως να πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή την περίοδο από την Πέμπτη έως την Παρασκευή» είχε μεταδώσειο το CNN, επικαλούμενο δύο αμερικανούς αξιωματούχους.
 
Ο πρεσβευτής της Συρίας στον ΟΗΕ Μπασάρ Τζααφάρι είχε δηλώσει άγνοια για το περιστατικό.
 
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ισραηλινής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον είχε δηλώσει με νόημα: «δεν σχολιάζουμε τις αναφορές αυτές αλλά μπορούμε να πούμε ότι το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να αποτρέψει τη μεταφορά χημικών όπλων ή τέτοιου είδους όπλων μέσω του συριακού καθεστώτος σε τρομοκράτες, κυρίως στην Χεζμπολάχ του Λιβάνου.»
 
Ένα 24ωρο νωρίτερα, οι ΗΠΑ διά του υπουργού Άμυνας Τσακ Χέιγκελ, είχαν πει για πρώτη φορά ανοικτά ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να εξοπλίσουν τους σύρους αντάρτες.
 
πηγη: Το ΒΗΜΑ

Μοιράσου το άρθρο!