Κόσμος

25/09/2014 - 22:11

«Επιθέσεις σε μετρό στο Παρίσι και στις ΗΠΑ» σχεδιάζει το Ισλαμικό Κράτος

style="text-align: justify;"> 
«Αξιόπιστες πληροφορίες» ότι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ετοιμάζουν επιθέσεις στο μετρό του Παρισιού και πόλεων των ΗΠΑ ισχυρίζεται ότι έχει η κυβέρνηση του Ιράκ, όπως ανακοινώθηκε δια στόματος του Ιρακινού πρωθυπουργού Χάιντερ Αλ Αμπάντι.
«Σήμερα, ενώ βρίσκομαι εδώ, λαμβάνω ακριβείς αναφορές από τη Βαγδάτη για τη σύλληψη μερικών ατόμων, η οποία αποκάλυψε την ύπαρξη δικτύων στο Ιράκ τα οποία σχεδιάζουν τέτοιες επιθέσεις», τόνισε σε μικρή ομάδα Αμερικανών δημοσιογράφων, στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
«Σχεδιάζουν επιθέσεις σε μετρό σε Παρίσι και Νέα Υόρκη», υπογράμμισε ο κ. Αμπάντι, ο οποίος χαρακτήρισε τις πληροφορίες αξιόπιστες.
Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, τόνισε στο πρακτορείο Reuters ότι η Ουάσιγκτον δεν διαθέτει στοιχεία τα οποία να επιβεβαιώνουν ή να διαψεύδουν τις πληροφορίες που έφτασαν στα χέρια του πρωθυπουργού του Ιράκ.
Λίγο αργότερα όπως μεταδίδει το ίδιο πρακτορείο η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, Κέιτλιν Χέιντεν, σε ανακοίνωσή της δήλωσε ότι ο Λευκός Οίκος δεν έχει ενημερωθεί για κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο μαχητών του Ισλαμικού Κράτους να επιτεθούν εναντίον των δικτύων του μετρό αμερικανικών πόλεων ΗΠΑ και του Παρισιού.
«Είδαμε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αμπάντι», ανέφερε η Κέιτλιν Χέιντεν σε ανακοίνωσή της. «Δεν έχουμε επιβεβαιώσει την ύπαρξη μιας τέτοιας συνομωσίας και θα πρέπει να εξετάσουμε τις πληροφορίες των ιρακινών εταίρων μας προτού κάνουμε περαιτέρω κρίσεις», πρόσθεσε η Χέιντεν.
Σε επιφυλακή η Νέα Υόρκη
Στο μεταξύ ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο είπε ότι έχει ενημερωθεί για τις δηλώσεις του Αμπάντι και πρόσθεσε ότι οι αρχές είχαν ήδη αρχίσει να αυξάνουν τα μέτρα ασφάλειας στο μέσα μαζικής μεταφοράς της πόλης της Νέας Υόρκης πριν την τελευταία προειδοποίηση.
«Θέλω να διαβεβαιώσω τους κατοίκους της Νέας Υόρκης ότι ελέγχουμε προσεκτικά τις πληροφορίες αυτές και είμαστε σε στενή επικοινωνία με αξιωματούχους στην Ουάσινγκτον», σημείωσε σε ανακοίνωσή του ο Κουόμο.
Ο ίδιος εξήγησε ότι τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας είναι μέρος μιας διαπολιτειακής πρωτοβουλίας που ανακοινώθηκε χθες Τετάρτη μαζί με τον κυβερνήτη του Νιού Τζέρσεϊ Κρις Κρίστι, η οποία ελήφθη σε απάντηση στις πιθανές απειλές εναντίον αμερικανικών στόχων από μαχητές του ΙΚ.
Την ίδια ώρα η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι έχει επίσης ενημερωθεί για την προειδοποίηση του Ιρακινού πρωθυπουργού. «Βρισκόμαστε σε στενή επαφή με το FBI και άλλους ομοσπονδιακούς συνεργάτες μας για να εκτιμήσουμε τη συγκεκριμένη απειλή», δήλωσε ο Τζον Μίλερ αναπληρωτής διοικητής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.
 
 
πηγή: www.naftemporoki.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!