Κόσμος

20/12/2016 - 06:01

Φορτηγό έπεσε σε πλήθος στο κέντρο του Βερολίνου

Φ

ορτηγό έπεσε με ταχύτητα σε πλήθος στη χριστουγεννιάτικη αγορά Breitscheidplatz, κοντά στη λεωφόρο Κουρφούρστενταμ, στο δυτικό τμήμα του Βερολίνου, αφήνοντας πίσω τουλάχιστον εννιά νεκρούς και 50 τραυματίες.


Το Γερμανικό Πρακτορείο μεταδίδει ότι πιθανόν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην αστυνομία. Ωστόσο, ακόμη δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από τις αρχές.
Ειδικότερα, ο υπουργός Εσωτερικών του συνομόσπονδου κρατιδίου του Βερολίνου Αντρέας Γκαϊσέλ τόνισε ότι οι λόγοι για τους οποίους το φορτηγό εισέβαλε στην χριστουγεννιάτικη αγορά παραμένουν αδιευκρίνιστοι και ότι δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής σαφές αν πρόκειται για ατύχημα ή μία καλά προσχεδιασμένη επίθεση. Στο μεταξύ, η γερμανική αστυνομία απευθύνει έκκληση μέσω Twitter να μην διαδίδονται φήμες για τρομοκρατική ενέργεια.

Επιπλέον, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ είπε σε δήλωσή του ότι μένει ακόμα αδιευκρίνιστο τί ακριβώς συνέβη. Αξιωματικοί της ασφάλειας προσπαθούν να αποκλείσουν την περιοχή και να ανακαλύψουν τους υπαίτιους, είπε. Την ίδια στιγμή, ανώτατος γερμανός αξιωματούχος, είπε πως οι συνθήκες της θανατηφόρου σύγκρουσης φορτηγού παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Νεκρός ο συνοδηγός

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, ανάμεσα στους νεκρούς συμπεριλαμβάνεται ο συνοδηγός του φορτηγού. Σε ό,τι αφορά στον οδηγό, οι γερμανικές αρχές έχουν ανακοινώσει ότι συνελήφθη ένα άτομο αλλά παραμένει άγνωστο εάν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο.

Πολωνικές πινακίδες

Το ΒΒC αναφέρει ότι εικόνες από το σημείο δείχνουν ότι οι πινακίδες του φορτηγού είναι πολωνικές, ενώ παράλληλα τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης εκτιμούν ότι το όχημα ενδέχεται να είχε κλαπεί.

«Η Μέρκελ πενθεί»

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ «πενθεί» για τα θύματα, σημείωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας αναφέροντας ότι η ίδια ενημερώνεται συνεχώς για όλες τις εξελίξεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν περάσει μόλις λίγοι μήνες από την επίθεση στη Νίκαια, που σημειώθηκε τον περασμένο Ιούλιο με 86 νεκρούς.

 

.huffingtonpost.gr

Μοιράσου το άρθρο!