Κόσμος

04/09/2012 - 17:01

Ισπανία: Τα 4,63 εκατομμύρια έφτασαν οι άνεργοι τον Αύγουστο

Ισπανία: Τα 4,63 εκατομμύρια έφτασαν οι άνεργοι τον Αύγουστο

 

Τα 4,63 εκατομμύρια έφτασε ο αριθμός των ανέργων στην Ισπανία τον μήνα Αύγουστο, ρίχνοντας αλάτι στις πληγές μίας οικονομίας όπου η ανεργία ήδη αγγίζει το 25%.
 
Συγκεκριμένα, ο αριθμός των ανθρώπων χωρίς εργασία αυξήθηκε τον Αύγουστο κατά 38.179 (0,83%) σε σχέση με τον Ιούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Εργασίας της χώρας. Πρόκειται για τον πρώτο μήνα αύξησης των ανέργων έπειτα από μία σειρά τεσσάρων μηνών (Απρίλιος-Ιούλιος) κατά τους οποίους ο αριθμός των ανθρώπων δίχως εργασία σημείωνε σταθερή μείωση.
 
Συνολικά, εκτιμάται πως περίπου 1,74 εκατομμύρια νοικοκυριά δεν έχουν ούτε ένα μέλος που εργάζεται. Με διδόμενο ότι για πολλούς ανθρώπους η ανεργία είναι ένα χρόνιο πρόβλημα, η Μαδρίτη αποφάσισε τον προηγούμενο μήνα να αυξήσει τη διάρκεια παροχής επιδόματος ανεργίας. Το επίδομα ανέρχεται σε 400 ευρώ ανά μήνα και σε 450 για αυτούς που έχουν σύντροφο και τουλάχιστον δύο τέκνα.
 
«Μολονότι αληθεύει ότι μία αύξηση της ανεργίας είναι κακό μαντάτο, πρέπει να τονιστεί ότι πρόκειται για την χαμηλότερη αύξηση για τον Αύγουστο, παραδοσιακά έναν κακό μήνα για εργασία, από 2006», υπογράμμισε από την πλευρά της η υπουργός Εργασίας της Ισπανίας, Ενγκράσια Χιντάλγκο.
 
Το επίσημο ποσοστό ανεργίας υπολογίζεται, σε τριμηνιαία βάση, από το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (INE), και διαμορφώθηκε στο 24,63% κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2012. Η Ισπανία παραμένει η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στον ανεπτυγμένο κόσμο.
 
πηγη: ΣΚΑΙ

Μοιράσου το άρθρο!