Κόσμος

15/12/2015 - 20:35

Κλειστά τα σχολεία στο Λος Αντζελες λόγω «αδιευκρίνιστης ηλεκτρονικής απειλής»

yle="text-align: justify;">Διαταγή να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στο Λος Αντζελες εξέδωσαν την Τρίτη οι τοπικές αρχές, λόγω μιας αδιευκρίνιστης «ηλεκτρονικής» απειλής η οποία βρίσκεται υπό διερεύνηση, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

 
Όπως τόνισε εκπρόσωπος των αρχών, η αστυνομία δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την εγκυρότητα ή τον ακρίβεια της απειλής, η οποία διέκοψε το πρωί τα δρομολόγια των σχολικών λεωφορείων.
 
«Σήμερα το πρωί λίγο μετά τις 05.00 τοπική ώρα μου τηλεφώνησε ο επικεφαλής της αστυνομίας που είναι υπεύθυνος για τον τομέα των σχολείων και μίλησε για μια απειλή εναντίον όχι μόνο ενός σχολείου αλλά πολλών σχολικών συγκροτημάτων στο Λος Άντζελες«, τόνισε, από την πλευρά του, ο Ραμόν Κορτίνες, προϊστάμενος όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της αμερικανικής μεγαλούπολης, όπου φοιτούν 640.000 μαθητές από τα νηπιαγωγεία έως και τα λύκεια.
 
«Πρόκειται για μια αξιόπιστη απειλή» υπογράμμισε ο Στιβ Ζίπερμαν, υπεύθυνος της αστυνομίας του Λος Άντζελες για τον τομέα των σχολείων. Οι απειλές διατυπώθηκαν μέσω ενός email προς ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της περιφέρειας, προερχόμενο μια διεύθυνση IP στη Φραγκφούρτη της Γερμανίας.
 
Η εκπρόσωπος Σάνον Χάμπερ επισήμανε ότι η απειλή εστάλη μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της περιφέρειας και προέρχεται από μια διεύθυνση IP στη γερμανική πόλη.
 
Την ίδια ώρα στη Νέα Υόρκη, η αστυνομία χαρακτήρισε «αναξιόπιστες» απειλές που διατυπώθηκαν εναντίον σχολείων στην αμερικανική μεγαλούπολη στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ.
 
Είναι η πρώτη φορά εδώ και μια δεκαετία που οι αρχές αποφασίζουν την αναστολή της λειτουργίας των σχολείων σε μια ολόκληρη εκπαιδευτική περιφέρεια.
 
Οπως έγινε γνωστό λίγο αργότερα, απειλή υπήρξε και στην περιοχή της Νέας Υόρκης, με την τοπική αστυνομία να την χαρακτηρίζει πάντως «συγκεκριμένη αλλά μη αξιόπιστη».
 
 
πηγή: www.kathimerini.gr

Μοιράσου το άρθρο!