Κόσμος

10/06/2013 - 12:05

Κύπρος: Αφαιρούν τα κλιματιστικά από σχολικές εγκαταστάσεις λόγω κρίσης!

Η κρίση αγγίζει και τα σχολεία. Βάσει εγκυκλίου των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, οι υπάλληλοι της Σχολικής Εφορίας αφαιρούν συστήματα κλιματισμού και φορητές συσκευές θέρμανσης. Οργισμένη παρουσιάζεται η ΟΕΛΜΕΚ.


Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει και την εκπαίδευση. Οι σχολικές εφορίες, βάσει εγκυκλίου των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, προβαίνουν στην αφαίρεση συστημάτων κλιματισμού και φορητών συσκευών θέρμανσης, στους χώρους οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στην εγκύκλιο. Στόχος, η εξοικονόμηση δαπανών και ενέργειας στα σχολεία.

Τα συστήματα κλιματισμού επιτρέπονται μόνο στο Γραφείο του διευθυντή, στη Γραμματεία, στις Αίθουσες ειδικής εκπαίδευσης, στις Αμφιθεατρικές αίθουσες, στα Ιατρεία, στις νέες αίθουσες πολλαπλών χρήσεων στα Δημοτικά, στο δωμάτιο του κεντρικού υπολογιστή και σε λυόμενες αίθουσες διδασκαλίας και μάλιστα,  κατόπιν έγκρισης από τις Τεχνικές Υπηρεσίες.

Η διαδικασία αφαίρεσης θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Φανερά αγανακτισμένος ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Δημήτρης Ταλιαδώρος, εκφράζει τη δυσαρέσκειά του και αφήνει αιχμές κατά του Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών, Ανδρέα Παττίχη, καθώς η παρούσα απόφαση δυσκολεύει τις συνθήκες εργασίας και πλήττει τη λειτουργία των σχολείων.

Ο Δημήτρης Ταλιαδώρος, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι είναι υπέρ της ορθολογιστικής εξοικονόμησης ενέργειας μέσα, όμως, από την προώθηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας στις σχολικές μονάδες.

 

sigmalive.com

Μοιράσου το άρθρο!