Κόσμος

14/11/2013 - 00:27

Μέρκελ και Ολάντ σε τρυφερές στιγμές σε ένθετο της «Le Monde» και του «Zeit»

Μέρκελ και Ολάντ σε τρυφερές στιγμές σε ένθετο της «Le Monde» και του «Zeit»

trong>Με μία εντυπωσιακά τολμηρή επιλογή στο εξώφυλλο που προκαλεί έκπληξη και συζητήσεις «χτυπούν» από κοινού την Παρασκευή το ένθετο περιοδικό «Μ» της γαλλικής εφημερίδας Le Monde και το γερμανικό περιοδικό Zeit Magazin. Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ παίρνουν αγκαλιά στο κρεβάτι το πρωινό τους τρώγοντας κρουασάν και πρέτζελ, ενώ φωτογραφίζονται επίσης σε τρυφερές στιγμές μπροστά στο τζάκι, απολαμβάνοντας σαμπάνια...

Φυσικά πρόκειται για σωσίες της Γερμανίδας καγκελαρίου και του προέδρου της Γαλλίας σε μία σειρά φωτογραφιών που φέρουν την υπογραφή της φωτογράφου-αυθεντία στο είδος, Άλισον Τζάκσον.

«ICH LIEBE DICH (moi non plus)», «Σ' ΑΓΑΠΩ (εγώ όχι πια)», σε παράφραση του γνωστού τραγουδιού του Σερζ Γκενσμπούργκ, είναι η φράση που συνοδεύει την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ στο γαλλικό εξώφυλλο της κοινής, ειδικής έκδοσης των δύο περιοδικών για τις γαλλογερμανικές σχέσεις που δεν διανύουν τη θερμότερη περίοδο της ιστορίας του.

Ο Φρανσουά αγκαλιάζει από τον ώμο την Άνγκελα και φέρνει ένα κρουασάν προς το στόμα της. Το πρωινό συμπληρώνουν πρέτζελ, ένα ποτήρι πορτοκαλάδα, δύο μπανάνες και ένα μήλο. Ένα ομολογουμένως λιτό πρωινό για τα γαλλικά δεδομένα που σημειολογικά ίσως έρχεται να σηματοδοτήσει την επικράτηση της γερμανικής εμπνεύσεως λιτότητα.

Ο δίσκος όμως περιέχει και κάτι άλλο... Ένα κινητό βυθισμένο σε ποτήρι.

Προφανώς το κινητό τηλέφωνο της καγκελαρίου που φροντίζει να το βυθίσει σε ένα ποτήρι νερό ενδεχομένως για να... ξεφύγει από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (NSA), η οποία αποκαλύφθηκε προσφάτως πως είχε βάλει στο στόχαστρο την καγκελάριο σε μία υπόθεση που έχει επιφέρει τριβές στις σχέσεις Βερολίνου-Ουάσινγκτον.

    Le Huffington Post: Hollande et Merkel en Une de M le magazine du Monde dégustent des viennoiseries

Στο εξώφυλλο του περιδικού της εφημερίδας Die Zeit εμφανίζεται η Άνγκελα Μέρκελ ξαπλωμένη σε ένα μαξιλάρι με ένα ποτήριο σαμπάνια στο χέρι, και ο Φρανσουά Ολάντ πίσω της την κρατά από τους ώμους. Εκείνος είναι χαμογελαστός, εκείνη πάντως όχι.

«Για τους αναγνώστες η Ευρώπη είναι βαρετή, όπως και η Γαλλία και η Γερμανία. Έτσι θέλαμε ένα εντυπωσιακό εξώφυλλο, ένα εξώφυλλο που να σας κάνει να θέλετε να ανοίξετε το περιοδικό, και το οποίο διεγείρει την περιέργεια» δήλωσε η Μαρί Πιερ Λανελόνκ, αρχισυντάκτρια του «Μ» με την οποία επικοινώνησε η γαλλική έκδοση της Huffington Post.

Οι ομάδες των δύο παροδικών βρίσκονταν από τον Ιούλιο υπ' ατμόν για την κοινή έκδοση. Και για την προώθηση της ειδικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών, το Zeit Magazin αποφάσισε να κυκλοφορήσει και στα γαλλικά και τα γερμανικά.

 

Πηγή: www.tovima.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!