Κόσμος

30/10/2013 - 02:26

Μετανάστες δραπέτευσαν από κέντρο κράτησης στη Λιβύη

Μετανάστες δραπέτευσαν από κέντρο κράτησης στη Λιβύη

yle="text-align: justify;">«Σχεδόν 100 μετανάστες διαφορετικών εθνικοτήτων από την Αφρική διέφυγαν σήμερα από ένα κέντρο κράτησης, που βρίσκεται στη φυλακή αλ Χάμρα στην επαρχία Γαριάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών καταπολέμησης της παράνομης μετανάστευσης, Σάιντ Άσουρ.

«Εβδομήντα πέντε φυγάδες, η πλειονότητα των οποίων κατάγεται από την Ερυθραία και τη Σομαλία, συνελήφθησαν, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη σύλληψη των υπολοίπων», πρόσθεσε ο Άσουρ σε δήλωσή του στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Ανάμπα.

Η απόδραση σημειώθηκε στη διάρκεια μιας επιχείρησης εθελοντικού επαναπατρισμού προσφύγων από το Μάλι, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και παρουσία της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) και της Ερυθράς Ημισελήνου της Λιβύης», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Μια ομάδα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Λιβύη για να επιβλέψει μια επιχείρηση εθελοντικού επαναπατρισμού», επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της αποστολής στην Τρίπολη, ο Τζέρεμι Χάσλαμ, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Η Λιβύη, με θαλάσσια σύνορα 1.170 χιλιομέτρων, είναι χώρα-πέρασμα για μετανάστες που προέρχονται κυρίως από την ανατολική και τη νότια Αφρική και οι οποίοι θέλουν να φτάσουν στη Μάλτα ή το ιταλικό νησί Λαμπεντούζα.


Πηγή: AMΠE
    
  

Μοιράσου το άρθρο!