Χρόνος ανάγνωσης :
2'Περίπου 400 μετανάστες πνίγηκαν όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε στη Μεσόγειο στην προσπάθειά τους να φτάσουν από τη Λιβύη στην Ιταλία.
Την είδηση μετέδωσε το βράδυ της Τρίτης το Reuters, επικαλούμενο τη μη κυβερνητική οργάνωση «Σώστε τα παιδιά», η οποία βασίστηκε στις μαρτυρίες επιζώντων που διασώθηκαν από ένα άλλο πλοίο και μεταφέρθηκαν σε ιταλικό λιμάνι.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης, μεταξύ των θυμάτων ήταν και «πολλοί νέοι άνδρες, πιθανότατα ανήλικοι».
Η οργάνωση μίλησε με κάποιους από τους 150 επιζώντες στο Ρήγιο της Καλαβρίας, οι οποίοι διασώθηκαν από ιταλικό πλοίο και μεταφέρθηκαν μαζί με δεκάδες άλλους μετανάστες που επέβαιναν σε άλλα πλοιάρια.
Η οργάνωση Save the Children ανακοίνωσε ότι ανάμεσα στις 11 και στις 13 Απριλίου, περισσότεροι από 5.100 μετανάστες έχουν φτάσει στην Λαμπεντούζα, στη Σικελία, την Καλαβρία και την Πούλια.
Ανάμεσά τους βρίσκονται και 450 παιδιά, 317 από τα οποία είναι ασυνόδευτα.
«Πολλά από αυτά έχουν ζήσει εμπειρίες φρικιαστικής βίας και έχουν χάσει φίλους, συγγενείς ή γονείς, ακόμα και σε πρόσφατα ναυάγια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση στη Λιβύη είναι σχεδόν εκτός ελέγχου και στους δρόμους βλέπει κανείς πρωτοφανή περιστατικά βίας» ανέφερε ο Βαλέριο Μπλακς, διευθυντής της οργάνωσης.
Οι μαρτυρίες των ανθρώπων που φτάνουν στις ιταλικές ακτές είναι συγκλονιστικές. Σύμφωνα με τον 17χρονο Μπερχάνε: «Ζούσαμε για τέσσερις μήνες σε ένα εργοστάσιο με σαρδέλες κοντά στην Τρίπολη. Ήμασταν περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι. Τρώγαμε μόνο μία φορά την ημέρα και δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Εάν κάποιος μιλούσε με κάποιον φίλο ή γείτονα, τον ξυλοκοπούσαν. Αυτό γινόταν για να βγάλουν περισσότερα χρήματα. Σε ανάγκαζαν να τηλεφωνήσεις στο σπίτι σου, να πεις ότι πρόκειται να πεθάνεις και την ίδια στιγμή σε χτυπούσαν, ώστε η οικογένειά σου να σε ακούσει να ουρλιάζεις...».
Ο ίδιος είπε ότι είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η αναγκαία στήριξη -και ψυχολογική-, κυρίως για τους πιο ευάλωτους μετανάστες.
Ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος είπε ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν φτάσει στις ιταλικές, ελληνικές και λοιπές ευρωπαϊκές ακτές περίπου 7.000 μετανάστες και τόνισε ότι οι χώρες που πλήττονται περισσότερο από τις μεταναστευτικές ροές θα έχουν τη στήριξη της Κομισιόν.
πηγή: www.tanea.gr
Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία
Πάπας Λέων ΙΔ’ | Ο Ρόμπερτ Πρέβοστ από τις ΗΠΑ είναι ο νέος προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Ο Ρόμπερτ Πρέβοστ είναι ο νέος Πάπας, μετά και από την τέταρτη ψηφοφορία στο Κονκλάβιο οπότε και...
«Habemus Papam»
Λευκός καπνός υψώθηκε από την καπνοδόχο της Καπέλα Σιστίνα, κάτι που σημαίνει ότι εκλέχθηκε νέος...
Εκλογή Πάπα: Μαύρος καπνός στο Βατικανό – Σήμερα θα διεξαχθούν τέσσερις ψηφοφορίες για την ανάδειξη του νέου ποντίφικα
Η πρώτη ψηφοφορία των 133 μελών του κονκλαβίου για την εκλογή του νέου ποντίφικα ήταν άκαρπη και...
Βίντεο: Σκότωσε στη μέση του δρόμου κατά την απόπειρα απαγωγής την πρώην σύζυγό του!
Στη δολοφονία της 34χρονης Μπαχάρ Ακσού, η οποία δολοφονήθηκε στη μέση του δρόμου στο Σισλί της...
Τα πιο διαβασμένα της εβδομάδας
Τελευταίες ειδήσεις
Όλες οι προσεχείς εκδηλώσεις