Κόσμος

15/03/2014 - 20:13

Νέα σενάρια για δολιοφθορά και έρευνες στον Ινδικό

style="text-align: justify;"> 
Την ώρα που κάθε ημέρα ερευνών, που πλέον έχουν επεκταθεί στον Ινδικό Ωκεανό, αποβαίνει άκαρπη και το μυστήριο με το εξαφανισμένο Boeing της Malaysia Airlines μεγαλώνει, νέα δεδομένα ενισχύουν το σενάριο της δολιοφθοράς.
 
Σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται το Reuters, στρατιωτικά ραντάρ εντόπισαν ένα άγνωστο αεροσκάφος, που οι Αρχές εκτιμούν ότι ήταν το αγνοούμενο Boeing, να «κατευθύνεται σκόπιμα» κατά μήκος των ακτών της Μαλαϊκής Χερσονήσου προς τα νησιά Ανταμάν της Ινδίας, ένα νησιωτικό σύμπλεγμα μεταξύ της Θάλασσας του Ανταμάν και του Κόλπου της Βεγγάλης. Μάλιστα, ο τρόπος που μετακινήθηκε καταδεικνύει έμπειρο και εκπαιδευμένο χειριστή.
 
Εντωμεταξύ, ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας της Μαλαισίας ανέφερε ότι «αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι εξετάζουμε τη δολιοφθορά και ότι η αεροπειρατεία εξακολουθεί να θεωρείται πιθανή» και πως το αεροσκάφος απέκλινε σκοπίμως κατά εκατοντάδες μίλια εκτός της προγραμματισμένης του πορείας.
 
Τα παραπάνω στοιχεία οδήγησαν στην επέκταση των διεθνών ερευνών στη Θάλασσα Ανταμάν και στον Ινδικό Ωκεανό, στον τελευταίο με πρωτοβουλία των ΗΠΑ, καθώς υπάρχουν «ενδείξεις» ότι συνετρίβη εκεί το μοιραίο Boeing 777.
 
Συνεργασία με ΗΠΑ
Ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης της Μαλαισίας ανακοίνωσε ότι η Κουάλα Λουμπούρ συνεργάζεται με τις αμερικανικές Αρχές για να λάβει οποιεσδήποτε πληροφορίες από δορυφόρους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον εντοπισμό της πτήσης ΜΗ370 που αγνοείται εδώ και μία εβδομάδα, μαζί με τους 239 επιβάτες και μέλη πληρώματος. Το Βιετνάμ περιόρισε τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης υποβαθμίζοντάς τες από «επείγουσες» σε «τακτικές».
Πάντως τώρα συμμετέχουν 105 πλοία και αεροσκάφη από 13 χώρες στις έρευνες και ινδικά αεροσκάφη σάρωναν χθες περίπου 500 ακατοίκητα νησιά των συμπλεγμάτων Ανταμάν και Νικομπάρ, η επιφάνεια των οποίων καλύπτεται κυρίως από τροπικά δάση.
 
 
πηγή: ethnos.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!