|
Χρόνος ανάγνωσης
:
2'
Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς, ανακοίνωσε ότι η ομάδα των G8 αναστέλλει τη συμμετοχή της Ρωσίας στις συνεδριάσεις τους.
Πάντως, για την ώρα ο Πούτιν εξακολουθεί να είναι στη λίστα των καλεσμένων για την 70ή Επέτειο της Απόβασης στη Νορμανδία, το καλοκαίρι.
«Αυτή τη στιγμή η πρόσκληση ισχύει. Όσο για την G8 έχουμε αποφασίσει να αναστείλουμε τη συμμετοχή της Ρωσίας. Θα υπάρχουν επτά χώρες που θα συμμετάσχουν στη Σύνοδο Κορυφής, χωρίς τη Ρωσία» δήλωσε ο Φαμπιούς στο ραδιόφωνο Europe 1.
Νωρίτερα, ο Φαμπιούς δήλωσε ότι το Παρίσι εξετάζει το ενδεχόμενο να ακυρώσει την πώληση γαλλικών πολεμικών πλοίων Mistral στη Ρωσία, «εάν ο Πούτιν συνεχίσει αυτό που κάνει στην Ουκρανία».
Σε απάντηση ο αντιπρόεδος της ρωσικής κυβέρνησης, Ντμίτρι Ρογκόζιν επέκρινε τη Γαλλία, λέγοντας πως έχει υπονομευθεί η αξιοπιστία της ως προμηθεύτριας αμυντικού εξοπλισμού.
«Η Γαλλία αρχίζει να υπονομεύει την εμπιστοσύνη προς αυτήν» όσον αφορά το εάν και κατά πόσον είναι «ένας αξιόπιστος προμηθευτής στον πολύ ευαίσθητο τομέα της στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας», ανέφερε ο Ρογκόζιν σε ανάρτησή του στο Twitter.
Συνάντηση των G7 στη Χάγη
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τους ηγέτες της Ομάδας G7 και της ΕΕ να συναντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα στη Χάγη, στο περιθώριο της Συνόδου για την Πυρηνική Ασφάλεια, προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία.
«Η συνάντηση αυτή θα επικεντρωθεί στην κατάσταση στην Ουκρανία και τις αποφάσεις που θα μπορούσε να λάβει προσεχώς η G7 για να απαντήσει στις εξελίξεις και να στηρίξει την Ουκρανία» ανέφερε η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Κέιτλιν Χέιντεν.
Στην G7 μετέχουν οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Βρετανία, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Ιαπωνία και η Ιταλία. Στη συνάντηση της Χάγης προσκλήθηκε και η ΕΕ.
πηγή: news.in.gr
Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία
|
Νεπάλ: Τουλάχιστον 100 νεκροί και εκατοντάδες αγνοούμενοι από τις πλημμύρες – ΕΕ: Ενεργοποιεί το σύστημα Copernicus
Το Νεπάλ έστειλε σήμερα ελικόπτερα για να συνδράμουν τις προσπάθειες διάσωσης καθώς σφοδρές ξαφνικές...
|
Οι ψευδαισθήσεις της περιφερειακής αποτροπής: Γιατί η «Συμφωνία της Μέκκας» δεν διασφαλίζει τις φιλοδοξίες ασφαλείας του Ριάντ
Η Σαουδική Αραβία συνεχίζει να προχωρά σε εντυπωσιακές διακηρύξεις και σύμφωνα, σε μια διαρκή...
|
Μετά τη Γερμανία και την Ελβετία, Αυστρία και Φινλανδία ζητούν από την Ιταλία να δεχθεί επιστροφές αιτούντων άσυλο
Το μεταναστευτικό και το προσφυγικό συνεχίζουν να απασχολούν την ιταλική επικαιρότητα. Μετά τη...
|
Νιγηρία: Ανατροπή υπερφορτωμένης βάρκας – 40 σοροί παιδιών έχουν ανασυρθ
Μια υπερφορτωμένη λέμβος ανετράπη στην πολιτεία Σοκότο στη βορειοδυτική Νιγηρία και σχεδόν 40 σοροί...
Τα πιο διαβασμένα της εβδομάδας
Τελευταίες ειδήσεις
Όλες οι προσεχείς εκδηλώσεις