Κόσμος

28/02/2022 - 18:54

Ολοκληρώθηκαν οι πρώτες διαπραγματεύσεις Ουκρανών και Ρώσων - Συμφώνησαν ενδεχόμενη νέα συνάντηση

Ολοκληρώθηκαν μετά από πέντε και πλέον ώρες οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ουκρανίας και της Ρωσίας στη Λευκορωσία, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο Ουκρανό αξιωματούχο.

 

Θα ακολουθήσει νέος γύρος διαπραγματεύσεων

Σύμφωνα με τον επικεφαλής σύμβουλο του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας, οι δύο αντιπροσωπείες θα αναχωρήσουν για τις πρωτεύουσές τους, προκειμένου να υπάρξουν διαβουλεύσεις και στη συνέχεια θα ακολουθήσει νέος γύρος διαπραγματεύσεων.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, οι δύο πλευρές προσδιόρισαν μια σειρά από θέματα που έχουν προτεραιότητα, ενώ έχουν καθορίσει και μια λίστα με πιθανές λύσεις.

 

Τι ζητά ο Πούτιν για να σταματήσει την εισβολή

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε στον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν ότι ζητά την αναγνώριση της Κριμαίας ως ρωσικού εδάφους, την "αποναζιστικοποίηση" της ουκρανικής κυβέρνησης και ένα "ουδέτερο καθεστώς" του Κιέβου, ως προϋπόθεση για τον τερματισμό της εισβολής στην Ουκρανία.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε "την αναγνώριση της ρωσικής κυριαρχίας στην Κριμαία, την επίτευξη της αποστρατιωτικοποίησης και της αποναζιστικοποίησης του ουκρανικού κράτους και την εγγύηση του ουδέτερου καθεστώτος του" ως προϋπόθεση για οποιαδήποτε διευθέτηση, ανέφερε χαρακτηριστικά το Κρεμλίνο στην ανακοίνωση που εξέδωσε για την τηλεφωνική συνομιλία των δύο πολιτικών αρχηγών.

 

Περισσότερα σε λίγο 

Μοιράσου το άρθρο!