Κόσμος

10/02/2013 - 11:55

Παραιτήθηκε η υπουργός Παιδείας της Γερμανίας

Angela Merkel

Νέο πλήγμα για την Άγκελα Μέρκελ, λίγο πριν τις γερμανικές εκλογές κατά τις οποίες θα διεκδικήσει την τρίτη θητεία της στην καγκελαρία. Η υπουργός Παιδείας της χώρας και στενή συνεργάτης της Μέρκελ, υπέβαλε το Σάββατο την παραίτησή της, μετά την αποκάλυψη ότι η διδακτορική εργασία της ήταν προϊόν λογοκλοπής.

Μάλιστα το Πανεπιστήμιο του Ντίσελντορφ αποφάσισε να της αφαιρέσει και το διδακτορικό δίπλωμα τριάντα χρόνια μετά, καθώς όπως διαπιστώθηκε, η Ανέτ Σάβαν, αντέγραφε συστηματικά και σκοπίμως. Όπως ανακοινώθηκε από τη Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου, η διατριβή της Σάβαν, με θέμα τη διαμόρφωση της συνείδησης, περιείχε σημαντικό αριθμό κειμένων που δεν είχαν αποδοθεί στις πρωτότυπες πηγές τους.

Η ίδια μιλώντας σε δημοσιογράφους απέρριψε τις κατηγορίες και τόνισε ότι δεν δέχεται την απόφαση του πανεπιστημίου, προσθέτοντας ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελία ανώνυμου μπλόγκερ και η Σαβάν είχε υποστηρίξει ότι ποτέ δεν είχε εν γνώσει της παραλείψει να αποδώσει στις πηγές της τα γραφόμενά της στην διατριβή της.

Σημειώνεται ότι δεν αυτό δεν είναι το πρώτο σκάνδαλο λογοκλοπής που αφορά μέλος της κυβέρνησης Μέρκελ, καθώς το 2011, αντίστοιχες κατηγορίες εις βάρος του υπουργού Άμυνας Καρ-Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ είχαν οδηγήσει στην παραίτησή του.

Μοιράσου το άρθρο!