Κόσμος

20/11/2016 - 12:11

Περισσότεροι από 90 νεκροί σε εκτροχιασμό τρένου στην Ινδία

yle="text-align: justify;">Τουλάχιστον 91 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή στον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας στη βόρεια Ινδία, ανακοίνωσε η αστυνομία. 

 
«Ο απολογισμός των θυμάτων αυξήθηκε δυστυχώς και πλέον ανέρχεται σε 91 νεκρούς», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του κρατιδίου Ούταρ Πραντές όπου σημειώθηκε το σιδηροδρομικό δυστύχημα. Οι επιχειρήσεις διάσωσης για τον εντοπισμό επιζώντων, παγιδευμένων μέσα στα κατεστραμμένα βαγόνια της υπερταχείας που εκτελούσε το δρομολόγιο Ιντόρε - Πάτνα βρίσκονται σε εξέλιξη. 
 
Η υπερταχεία με 14 βαγόνια ταξίδευε μεταξύ της βορειοανατολικής πόλης Πάτνα και της πόλης Ιντόρε στην κεντρική Ινδία, όταν εκτροχιάστηκε στην περιοχή Πουχραγιάν, 65 χλμ. νότια της Καμπούρ, σύμφωνα με αξιωματούχους των σιδηροδρόμων. Το δυστύχημα σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί, όταν οι περισσότεροι από τους 500 επιβάτες κοιμόντουσαν, σύμφωνα με μαρτυρίες διασωθέντων. Όλα τα νοσοκομεία της περιοχής έχουν τεθεί σε κόκκινο συναγερμό. Τριάντα ασθενοφόρα μεταφέρουν τραυματίες και όπου είναι δυνατόν δίνουν τις πρώτες βοήθειες. 
 
Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι έγραψε στο Twitter: "Συντετριμμένος για την απώλεια ζωών που οφείλεται στον εκτροχιασμό της υπερταχείας που εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτνα - Ιντόρε. Οι σκέψεις μου είναι στις οικογένειες των θυμάτων. Οι προσευχές στους τραυματίες σε αυτό το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα". 
 
πηγή: www.tanea.gr

Μοιράσου το άρθρο!