Κόσμος

01/08/2012 - 17:49

Πέθανε ο συγγραφέας Γκορ Βιντάλ

 Πέθανε ο συγγραφέας Γκορ Βιντάλ

&n

bsp;

Σε ηλικία 86 χρονών "έφυγε" από τη ζωή ο συγγραφέας που χαρακτηρίστηκε από τις καυστικές του παρατηρήσεις για την πολιτική, το σεξ και την αμερικανική κουλτούρα. Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, ο Βιντάλ πέθανε στο σπίτι του στο Χόλιγουντ, μετά από επιπλοκές που παρουσίασε από πνευμονία.
 
Ο Γκορ Βιντάλ γεννήθηκε στο Γουέστ Πόιντ της Νέας Υόρκης και άρχισε να γράφει σε ηλικία 19 χρονών. Ασχολήθηκε και με κινηματογραφικά και τηλεοπτικά σενάρια.
 
Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το τρίτο του βιβλίο "Ή Πόλη και ο Στυλοβάτης" το 1948, το οποίο είχε ανοιχτές περιγραφές του ομοφυλόφιλου ήρωά του. "Είμαι ακριβώς αυτό που φαίνομαι. Δεν υπάρχει μέσα μου ένας ζεστός, αξιαγάπητος άνθρωπος. Κάτω από την ψυχρή εξωτερική εμφάνιση, αν σπάσεις τον πάγο, θα βρεις παγωμένο νερό" έλεγε ο Βιντάλ περιγράφοντας τον εαυτό του.
 
Έντονες ήταν οι διαμάχες του με άλλους Αμερικανούς συγγραφείς, ενώ είχε χαρακτηρίσει τον Έρνεστ Χέμινγουεϊ "αστείο" και τον Τρούμαν Καπότε "βρωμερό ζώο". Γνωστά έργα του είναι τα, "Julian", "Washington D.C.", "Myra Breckenridge" και το "Lincoln".

Μοιράσου το άρθρο!