Κόσμος

22/02/2023 - 20:25

«Πιάστε τα τεντωμένα χέρια μας και σηκωθείτε να παλέψετε για κάτι καλύτερο!»

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΣΥΡΙΑΣ

Ένα συγκινητικό γράμμα γραμμένο τόσο στα Τουρκικά όσο και στα Αραβικά, που συνοδεύει την ανθρωπιστική βοήθεια που στέλνει μια οικογένεια μεταναστών στην Ελλάδα προς τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και της Συρίας.

Είναι άλλη μία απόδειξη της αλληλεγγύης προς όσους έχασαν συγγενικά τους πρόσωπα, είδαν τα σπίτια τους να χάνονται από τη μία στιγμή στην άλλη και πλέον καλούνται να χτίσουν μία νέα ζωή, μέσα από μία σκηνή, ένα αυτοκίνητο ή όποιο κατάλυμα έχουν βρει.

Το γράμμα:

«Δεν ξέρω σε ποια χέρια θα φτάσει αυτό το σημείωμα μαζί με τη λιγοστή βοήθεια που στέλνουμε. Αν είσαι άντρας γυναίκα, παιδί, ηλικιωμένος και δεν έχει καμία σημασία. Αν είσαι στην Συρία η στην Τουρκία. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ως λαός προς λαό, δεν βρίσκουμε να χωρίσουμε τίποτα, αντίθετα πονάμε και οι δύο το ίδιο, ματώνουμε και οι δύο το ίδιο, μας σκοτώνουν και τους δύο το ίδιο με την αδιαφορία των κυβερνήσεων και των αφεντικών. Όμως έχουμε κάτι που δεν μπορούνε να μας το πάρουνε και είναι η δυνατότητα μας να δίνουμε το χέρι μας να σηκώσουμε όποιον πέφτει. Θα το κάνουμε όσες φορές και αν χρειαστεί! Πιάστε λοιπόν τα τεντωμένα χέρια ενός αδερφού Ελληνο-Λιβανέζου και μιας οικογένειας μεταναστών που βρίσκεται στην Ελλάδα και σηκωθείτε να παλέψετε για κάτι καλύτερο!» 

d

 

902.gr

Μοιράσου το άρθρο!