Κόσμος

03/08/2013 - 20:00

Συναγερμός για χτύπημα της Αλ Κάιντα

Σε όλο τον κόσμο σήμανε συναγερμός μετά την προειδοποίηση του State Department για ενδεχόμενο χτύπημα της Αλ Κάιντα κατά στόχου αμερικανικών συμφερόντων.
 
Η κυβέρνηση Ομπάμα διέταξε να κλείσουν σήμερα 21 πρεσβείες και προξενεία κυρίως σε χώρες της Μέσης Ανατολή και της βόρειας Αφρικής, προειδοποίησε όμως ότι για όλο τον Αύγουστο υπάρχει κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων κατά στόχων αμερικανικών συμφερόντων σε ολόκληρο τον κόσμο.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες λαμβάνονται προληπτικά μέτρα και σε πρεσβείες στην Ευρώπη. Οι Αμερικανοί ταξιδιώτες, με έκδηλη ανησυχία αναχωρούν από τη Νέα Υόρκη σε προορισμούς του εξωτερικού μετά την ταξιδιωτική οδηγία.
 
Στις τηλεοπτικές οθόνες επέστρεψαν οι εικόνες από την εκπαίδευση μαχητών της Αλ Κάιντα. Την περασμένη Τετάρτη αναρτήθηκε μήνυμα του διαδόχου του Οσάμα Μπιν Λάντεν, Αλ Ζαουάχρι, στο διαδίκτυο το οποίο έλεγε: "Καλώ κάθε Μουσουλμάνο σε κάθε γωνία του κόσμου να κάνει ό,τι μπορεί για να σταματήσει τα εγκλήματα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους εναντίον των μουσουλμάνων στην Παλαιστίνη, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Υεμένη, το Μάλι, παντού".
 
Όμως, μέτρα σε πρεσβείες λαμβάνουν επίσης Βρετανοί και Γερμανοί. Στελέχη εταιρειών που προσφέρουν συμβουλές και υπηρεσίες ασφαλείας θεωρούν δικαιολογημένη την ανησυχία της Ουάσιγκτον.
 
Τα μέτρα λαμβάνονται στις σκιά των δραματικών εξελίξεων στη Αίγυπτο και στη Συρία, αλλά και των αποκαλύψεων για τις υποκλοπές σε τηλεφωνικές και ιντερνετικές επικοινωνίες σε όλο τον κόσμο από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.
 
Την ίδια ώρα, βομβιστική επίθεση καμικάζι έγινε σήμερα κατά του προξενείου της Ινδίας στο Τζαλαλαμπάντ του Αφγανιστάν, με 12 νεκρούς και 22 τραυματίες, ανάμεσα τους και παιδιά. Οι φρουροί του προξενείου άνοιξαν πυρ καθώς το αυτοκίνητο πλησίαζε το κτίριο, αλλά ο καμικάζι πρόλαβε να πυροδοτήσει τη βόμβα.
 
 
Πηγή:megatv.com

Μοιράσου το άρθρο!