Κόσμος

19/03/2016 - 08:33

Συνετρίβη αεροσκάφος Boeing στη Ρωσία, και οι 61 επιβαίνοντες νεκροί

Ένα αεροσκάφος Boeing 737 της αεροπορικής εταιρείας Flydubai του Ντουμπάι, που πραγματοποιούσε την πτήση από το Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προς το Ροστόφ της Ρωσίας συνετρίβη σήμερα το πρωί στις 2.50 ώρα Ελλάδος, κατά την προσγείωση του στο αεροδρόμιο Rostov-on-Don στο Ροστόφ στην νότια Ρωσία.

Και οι 61 επιβαίνοντες καθώς και τα έξι μέλη του πληρώματος είναι νεκροί. Ανάμεσα στους επιβαίνοντες ήταν και τέσσερα παιδιά. Το Boeing συνετρίβη κοντά στον αεροδιάδρομο τη στιγμή που επιχειρούσε για δεύτερη φορά προσγείωση, μέσα σε κακές καιρικές συνθήκες.

 

«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το Boeing συνετρίβη ενώ υπήρχε κακή ορατότητα, 50-100 μ. από τον αεροδιάδρομο», ανέφερε πηγή του Interfax. Τα έξι μέλη του πληρώματος και όλοι οι επιβάτες σκοτώθηκαν με τη συντριβή, σύμφωνα με το τοπικό υπουργείο Εκτακτης Ανάγκης. «Δυστυχώς είναι όλοι νεκροί", δήλωσε ο Βίκτορ Γιανουτσένκο, αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου εκτάκτων αναγκών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

 

Ρώσοι αξιωματούχοι εξετάζουν και το ενδεχόμενο να υπήρχε μηχανικό πρόβλημα στο αεροσκάφος. Οι ερευνητές θεωρούν ότι ίσως αυτός ήταν ο λόγος που το Boeing εγκατέλειψε την πρώτη του προσπάθεια να προσγειωθεί, περίπου στη 1:35, τοπική ώρα. «Μετά από αυτό, το αεροσκάφος έκανε κύκλο πάνω από την πόλη και περίπου δύο ώρες αργότερα επιχείρησε να προσγειωθεί. Αυτή η απόπειρα κατέληξε σε τραγωδία», ανέφερε πηγή από τις αρχές ασφαλείας στο Interfax. Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο γιατί υπήρξε τόση χρονική απόσταση ανάμεσα στις δύο προσπάθειες για προσγείωση. Αξιωματούχοι των αερομεταφορών έχουν ήδη αναφέρει ότι η κακοκαιρία και κάποιο λάθος του πιλότου ελέγχονται επίσης ως πιθανές αιτίες.

Μοιράσου το άρθρο!