Κόσμος

12/03/2015 - 20:11

Τον Πούτιν κατηγορεί η κόρη του Νεμτσόφ για το θάνατό του

style="text-align: justify;">Τον Βλαντιμίρ Πούτιν «δείχνει» ως πολιτικό υπεύθυνο για τον θάνατο του πατέρα της, Μπορίς Νεμτσόφ, η κόρη του, σε συνέντευξή της στο BBC.
 
Η Ζάνα Νέμτσοβα, κόρη του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Μπόρις Νεμτσόφ, ο οποίος δολοφονήθηκε στη Μόσχα στις 27 Φεβρουαρίου, επανέλαβε τους ισχυρισμούς στελεχών της ρωσικής αντιπολίτευσης περί καθαρά πολιτικής δολοφονίας.
 
Ήταν ο πλέον προβεβλημένος επικριτής του Πούτιν. Ήταν ο πιο δυναμικός ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Ρωσία», τόνισε η 30χρονη η οποία εργάζεται ως πολιτική αναλύτρια σε τηλεοπτικό σταθμό.
«Μετά τον θάνατό του, η αντιπολίτευση είναι αποκεφαλισμένη και παντού κυριαρχεί ο φόβος. Πλέον δεν έχουν κάποια τόσο ισχυρή προσωπικότητα με τέτοια γνώση και εμπειρία στην αντιπαράθεση με τους αξιωματούχους του καθεστώτος», πρόσθεσε η κ. Νέμτσοβα ενώ υπογράμμισε ότι ουδείς την έχει καλέσει να καταθέσει για τον φόνο του πατέρα της, καθώς «οι αρχές δεν ενδιαφέρονται για μια πραγματικά ανεξάρτητη έρευνα».
Τον Πούτιν κατηγορεί η κόρη του Νεμτσόφ για το θάνατό του
 
Ο Νεμτσόφ, πρώην αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης το 1997-1998, δέχθηκε τέσσερις σφαίρες ενώ περπατούσε κοντά στο Κρεμλίνο, στο κέντρο της Μόσχας.
 
Ο κ. Πούτιν έχει επισήμως καταδικάσει τη δολοφονία και δεσμευθεί να ανακαλύψει τους αυτουργούς της.
Ωστόσο, ένας εκ των βασικών υπόπτων ο οποίος «ομολόγησε» τη συμμετοχή του στον φόνο κατήγγειλε ότι βασανίστηκε σκληρά, δεμένος και με μία σακούλα στο κεφάλι του επί δύο ημέρες.
 
 
πηγή: www.ethnos.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!