Κόσμος

11/10/2023 - 08:16

Τουλάχιστον 1.200 νεκροί συνολικά

Παγκόσμια ανησυχία για τον πόλεμο στο Ισραήλ: Τουλάχιστον 1.200 νεκροί συνολικά – 450 στόχους χτύπησε μέσα στη νύχτα το Ισραήλ

Παγκόσμια ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 1.200, την ώρα που οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εκατέρωθεν συνεχίζονται.

Τον τραγικό απολογισμό με τουλάχιστον 1.200 νεκρούς, επιβεβαίωσε ο αντισυνταγματάρχης Τζόναθαν Κόνρικους, εκπρόσωπος του Τσαχάλ (του ισραηλινού στρατού), με βίντεο που μεταφόρτωσε στο X (το πρώην Twitter).

Νωρίτερα, ο στρατός ανέφερε πως οι νεκροί «ξεπέρασαν τους 1.000», ενώ άλλοι 2.800 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

«Έχουμε υποστεί εξαιρετικά βαριές απώλειες», συνόψισε ο αντισυνταγματάρχης Κόνρικους αναφερόμενος στην επίθεση, την πιο πολύνεκρη από ιδρύσεως κράτους.

Ακόμη 50 άνθρωποι θεωρείται επισήμως πως είναι «όμηροι» ή «αγνοούμενοι» στη Λωρίδα της Γάζας, κατά τις αρχές του Ισραήλ.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία συνέχισε να σφυροκοπεί τη Λωρίδα της Γάζας, πλήττοντας πάνω από 200 στόχους μόνο σε μια συνοικία της πόλης της Γάζας, 450 συνολικά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, τουλάχιστον 900 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 4.600 έχουν τραυματιστεί από το Σάββατο, με άλλα λόγια οι νεκροί συνολικά είναι πάνω από 2.000, ενώ το ισραηλινό επιτελείο ετοιμάζεται να διατάξει χερσαία επιχείρηση στον θύλακα.

Απίστευτες θηριωδίες στο κιμπούτς Κφαρ Αζά – Αποκεφαλισμένες σωροί παντού
Στο κιμπούτς Κφαρ Αζά επιτέθηκε η Χαμάς, μια αγροτική κοινότητα 700 κατοίκων, κοντά στα άλλα κιμπουτς που τις προηγούμενες μέρες έγιναν εκτελέσεις εκατοντάδων αμάχων ανθρώπων.

Οι ισραηλινοί στρατιώτες προσπαθούσαν να σφραγίσουν το κιμπούτς Κφαρ Αζά, ήταν το τελευταίο σημείο που υπήρχαν μέσα ένοπλοι που προσπαθούσαν να φύγουν.

Επί 12 ώρες προσπαθούσαν να εξουδετερώσουν τους ενόπλους και όταν τελικά οι Ισραηλινοί μπήκαν μέσα στο κιμπούτς βρήκαν παντού πτώματα και αποκεφαλισμένες σωρούς ανθρώπων.

Αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για δεκάδες αποκεφαλισμένα μωρά, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώνεται.

Άγνωστος είναι μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών στο σημείο. Κάποιοι διεσώθησαν από την επέμβαση των ισραηλινών δυνάμεων αλλά οι περισσότεροι έχασαν τη ζωή τους.

Αυτή τη στιγμή οι ισραηλινές αρχές επιβεβαιώνουν 1.200 νεκρούς, ενώ στη Λωρίδα της Γάζας είναι πάνω 900 άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους.

Μπάιντεν: «Πράξη απόλυτου κακού από τη Χαμάς»
Σε διάγγελμά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, επιβεβαίωσε ότι 14 Αμερικανοί πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους από τις επιθέσεις της Χαμάς.

Καταδίκασε τις επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ, κάνοντας λόγο για «πράξη απόλυτου κακού από τα αιματηρά χέρια μιας τρομοκρατικής οργάνωσης, της οποίας δηλωμένος σκοπός ύπαρξης είναι να σκοτώνει τους Εβραίους» και τόνισε ότι «έχει δικαίωμα το Ισραήλ να απαντήσει».

Την Πέμπτη μεταβαίνει στο Ισραήλ, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, για να δείξει τη στήριξή του, ενώ υπάρχουν κάποιες πληροφορίες πως φτάνουν και οι Ειδικές Δυνάμεις του Αμερικανικού Στρατού για πιθανές επιχειρήσεις για την απελευθέρωση ομήρων ή να βοηθήσουν οπουδήποτε.

Αυτή τη στιγμή είναι πάνω από 100 οι όμηροι που βρίσκονται στα χέρια της Χαμάς.

Χαμάς: «Εμπρηστικά» τα σχόλια Μπάιντεν
«Εμπρηστικά» τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν αναφέρει σε ανάρτηση στο διαδίκτυο η Χαμάς αναφερόμενη στο διάγγελμα του Αμερικανού Προέδρου και προσθέτει πως είναι «και μια προσπάθεια συγκάλυψης του σιωνικού καθεστώτος του Ισραήλ».

Λεκτική επίθεση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά των ΗΠΑ
Λεκτική επίθεση κατά των ΗΠΑ πραγματοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας χαρακτηριστικά «τι δουλειά έχει ένα αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ στην περιοχή της Γάζας. Θα κάνει μεγάλες σφαγές» και κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι εξοπλίζει τρομοκρατικές οργανώσεις.

ertnews.gr

Μοιράσου το άρθρο!