Κόσμος

23/05/2014 - 18:13

Τουρκία: Δύο νεκροί κι ο Ερντογάν εκθειάζει την «ψυχραιμία» της αστυνομίας!

style="text-align: justify;"> 
Αδιανόητα κυνικός και προκλητικά αμετανόητος, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποδεικνύει καθημερινά ότι έχει χάσει το μέτρο...
 
Τελευταίο του ολίσθημα, οι δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του κυβερνώντος κόμματος, AKP, στην Άγκυρα, υποστηρίζοντας ότι η αστυνομία έχει επιδείξει «αξιοθαύμαστη ψυχραιμία» κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στην Κωνσταντινούπολη.
 
Μόνο που, στην προσπάθειά του να «αποθεώσει» την τουρκική αστυνομία, ο κ. Ερντογάν παρέβλεψε ότι, κατά το ξέσπασμα, χθες, των νέων, αιματηρών συγκρούσεων, άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
 
Επιμένοντας, μάλιστα, στον ίδιο ανάλγητο τόνο, ο Τούρκος ηγέτης επέκρινε και όλους εκείνους που διαδηλώνουν για τον άδικο χαμό του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν.
 
«Θα κάνουμε μνημόσυνα για κάθε νεκρό;» δήλωσε προκλητικά -και συνέχισε: «Τι είναι αυτό; Θέλουν να κάνουν μνημόσυνο στον Μπερκίν Ελβάν. Θα κάνουμε μνημόσυνα για κάθε θάνατο; Πέθανε και τέλος» είπε χαρακτηριστικά.
 
Ο Μπερκίν Ελβάν έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Μάρτιο, έπειτα από οκτώ μήνες σε κώμα, όταν στις διαδηλώσεις για το πάρκο Γκεζί χτυπήθηκε από μεταλλικό περίβλημα δακρυγόνου.
 
Χθες, στο Οκμεϊντανί, έγινε επιμνημόσυνη τελετή και για τα θύματα της τραγωδίας στο ανθρακωρυχείο της Σόμα και για τον Ελβάν, προτού η αστυνομία διαλύσει βίαια το πλήθος.
 
 
πηγή: www.protothema.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!