|
Χρόνος ανάγνωσης
:
1'
Όταν το σενάριο της ζωής ξεπερνά τα κινηματογραφικά σενάρια... Ο λόγος για δυο νεαρούς Τούρκους που γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια των ταραχών στην πλατεία Ταξίμ, ερωτεύτηκαν, θέλησαν να παντρευτούν στην πλατεία αλλά επενέβη η αστυνομία και σημειώθηκαν επεισόδια. Love story με ευτυχές τέλος αλλά περιπετειώδη εξέλιξη δηλαδή!
Ο γιατρός Νουράι Τσοκόλ και η νοσηλεύτρια Οζγκούρ Καγιά, γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης τον περασμένο Μάιο. Στην ίδια πλατεία όπου ξέσπασε το κύμα των μεγάλων διαδηλώσεων κατά του πρωθυπουργού Ρατζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλησαν να παντρευτούν.
Έφτασαν στο χώρο της «δημόσιας τελετής» όπου τους περίμεναν εκατοντάδες άνθρωποι, η νύφη ντυμένη στα λευκά, φορώντας λευκό κράνος και έχοντας κρεμασμένη στο λαιμό μια αντιασφυξιογόνα μάσκα διακοσμημένη με λουλούδια, ένα συμβολικό όσο και προληπτικό μέτρο ενάντια στις χημικές ουσίες. Ο γαμπρός φορούσε και αυτός ένα κόκκινο κράνος και έφερε επίσης μάσκα.
Όμως η τουρκική αστυνομία επενέβη δίχως ίχνος... ρομαντισμού, για να απωθήσει τους εκατοντάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από το Πάρκο Γκεζί, για να παραβρεθούν στον γάμο των δύο νέων, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Οι δυνάμεις της τάξης χρησιμοποίησαν αντλίες νερού υπό πίεση και ρόπαλα για να απωθήσουν τους περίπου 1.000 διαδηλωτές στα στενά δρομάκια της συνοικίας Μπέγιογλου και στην Ιστικλάλ.
Οι διαμαρτυρίες κατά της κυβέρνησης Ερντογάν ξεκίνησαν στα τέλη Μαΐου από μια ομάδα οικολόγων που αντιτάχθηκε στα σχέδια ανέγερσης εμπορικού κέντρου και ξενοδοχείου στο πάρκο. Εξελίχθηκαν όμως σε ογκώδεις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.
Ας ευχηθούμε στο ζευγάρι των Τούρκων «βίον ανθόσπαρτον» και χωρίς αστυνομικές επεμβάσεις...
Πηγή: skai.gr
Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία
|
Νεπάλ: Τουλάχιστον 100 νεκροί και εκατοντάδες αγνοούμενοι από τις πλημμύρες – ΕΕ: Ενεργοποιεί το σύστημα Copernicus
Το Νεπάλ έστειλε σήμερα ελικόπτερα για να συνδράμουν τις προσπάθειες διάσωσης καθώς σφοδρές ξαφνικές...
|
Οι ψευδαισθήσεις της περιφερειακής αποτροπής: Γιατί η «Συμφωνία της Μέκκας» δεν διασφαλίζει τις φιλοδοξίες ασφαλείας του Ριάντ
Η Σαουδική Αραβία συνεχίζει να προχωρά σε εντυπωσιακές διακηρύξεις και σύμφωνα, σε μια διαρκή...
|
Μετά τη Γερμανία και την Ελβετία, Αυστρία και Φινλανδία ζητούν από την Ιταλία να δεχθεί επιστροφές αιτούντων άσυλο
Το μεταναστευτικό και το προσφυγικό συνεχίζουν να απασχολούν την ιταλική επικαιρότητα. Μετά τη...
|
Νιγηρία: Ανατροπή υπερφορτωμένης βάρκας – 40 σοροί παιδιών έχουν ανασυρθ
Μια υπερφορτωμένη λέμβος ανετράπη στην πολιτεία Σοκότο στη βορειοδυτική Νιγηρία και σχεδόν 40 σοροί...
Τα πιο διαβασμένα της εβδομάδας
Τελευταίες ειδήσεις
Όλες οι προσεχείς εκδηλώσεις