|
Χρόνος ανάγνωσης
:
2'
Τα βίαια επεισόδια συνεχίστηκαν τη χθεσινή νύχτα σε πολλές αραβικές πόλεις στο βόρειο Ισραήλ μετά το θάνατο ενός Παλαιστίνιου εφήβου που κάηκε ζωντανός, ανακοίνωσε η αστυνομία που προχώρησε σε 22 συλλήψεις.
Στο νότο, ο στρατός ανακοίνωσε ότι κατέγραψε χθες 15 ρίψεις ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας και σε αντίποινα πραγματοποίησε δέκα αεροπορικές επιδρομές στον παλαιστινιακό θύλακα, χωρίς να υπάρξουν θύματα.
«Στο βορρά, 22 άτομα, μεταξύ τους 12 ανήλικοι, συνελήφθησαν για διατάραξη της δημόσιας τάξης και για τη ρίψη πετρών εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας», δήλωσε η Λούμπα Σάμρι, εκπρόσωπος της αστυνομίας, διευκρινίζοντας ότι η ηρεμία επανήλθε σήμερα το πρωί.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι διαδηλωτές έριξαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι με τη σειρά τους έκαναν χρήση δακρυγόνων για να τους διαλύσουν.
Τα βίαια αυτά επεισόδια σημειώνονται μετά την ανακοίνωση ευρημάτων της νεκροψίας στο πτώμα του 16χρονου Παλαιστίνιου από την Ανατολική Ιερουσαλήμ, που δείχνουν ότι το θύμα κάηκε ζωντανό. Ο Μοχάμεντ Αμπου Χντέιρ απήχθη και δολοφονήθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, κατά τα φαινόμενα σε αντίποινα για το θάνατο των τριών νεαρών Ισραηλινών, σύμφωνα με παλαιστίνιους αξιωματούχους που απέδωσαν τη δολοφονία αυτή σε εξτρεμιστές Ισραηλινούς.
«Διαδηλώνουμε κατά της υποκίνησης των Ισραηλινών στο μίσος, που ζητούν το θάνατο των Αράβων», εξήγησε στο ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού ένας κάτοικος του Καλανσάουε, μιας από τις αραβικές τοποθεσίες του κεντρικού και βορειοανατολικού Ισραήλ, σε μια περιοχή που ονομάζεται το «Τρίγωνο».
Σποραδικές συγκρούσεις σημειώθηκαν επίσης στη Ναζαρέτ, κέντρο χριστιανικού προσκυνήματος και μεγάλη αραβική πόλη του Ισραήλ, στην Αράρα και στην περιοχή Ουμ αλ-Φαχμ, σύμφωνα με την αστυνομία.
Λεωφορεία που μετέφεραν Ισραηλινούς επίσης έγιναν στόχος επιθέσεων με πέτρες στη Μπερσεβά, στο νότο, την Ανατολική Ιερουσαλήμ και κοντά στην Ιεριχώ (Δυτική Όχθη), σύμφωνα με το ραδιόφωνο του στρατού.
Στο νότο, 15 ρουκέτες και οβίδες ερρίφθησαν χθες από τη Λωρίδα της Γάζας. Μια από τις ρουκέτες που είχε στόχο την πόλη Μπερσεβά αναχαιτίστηκε από το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας.
Σε αντίποινα, ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε 10 αεροπορικές επιδρομές στην κεντρική και νότια της Λωρίδας της Γάζας, χωρίς να υπάρξουν τραυματίες, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές ασφαλείας.
Επιπλέον, ο στρατός συνέλαβε έναν Παλαιστίνιο στη Χεβρώνα στη νότια Δυτική Όχθη. Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο συλληφθείς εμπλέκεται στην απαγωγή και τη δολοφονία των τριών Ισραηλινών, αλλά ο στρατός αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει την ταυτότητά του. Αντίθετα, οι δύο βασικοί ύποπτοι της απαγωγής αυτής, που κατάγονται επίσης από τη Χεβρώνα και των οποίων την ταυτότητα αποκάλυψαν οι ισραηλινές αρχές στα τέλη Ιουνίου, δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη.
πηγή: www.protothema.gr
Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία
|
Νεπάλ: Τουλάχιστον 100 νεκροί και εκατοντάδες αγνοούμενοι από τις πλημμύρες – ΕΕ: Ενεργοποιεί το σύστημα Copernicus
Το Νεπάλ έστειλε σήμερα ελικόπτερα για να συνδράμουν τις προσπάθειες διάσωσης καθώς σφοδρές ξαφνικές...
|
Οι ψευδαισθήσεις της περιφερειακής αποτροπής: Γιατί η «Συμφωνία της Μέκκας» δεν διασφαλίζει τις φιλοδοξίες ασφαλείας του Ριάντ
Η Σαουδική Αραβία συνεχίζει να προχωρά σε εντυπωσιακές διακηρύξεις και σύμφωνα, σε μια διαρκή...
|
Μετά τη Γερμανία και την Ελβετία, Αυστρία και Φινλανδία ζητούν από την Ιταλία να δεχθεί επιστροφές αιτούντων άσυλο
Το μεταναστευτικό και το προσφυγικό συνεχίζουν να απασχολούν την ιταλική επικαιρότητα. Μετά τη...
|
Νιγηρία: Ανατροπή υπερφορτωμένης βάρκας – 40 σοροί παιδιών έχουν ανασυρθ
Μια υπερφορτωμένη λέμβος ανετράπη στην πολιτεία Σοκότο στη βορειοδυτική Νιγηρία και σχεδόν 40 σοροί...
Τα πιο διαβασμένα της εβδομάδας
Τελευταίες ειδήσεις
Όλες οι προσεχείς εκδηλώσεις