Κόσμος

29/05/2013 - 01:47

Βίντεο: Βρέφος απεγκλωβίστηκε από αγωγό αποχέτευσης στη Κίνα

Πυροσβέστες στην ανατολική Κίνα διέσωσαν ένα νεογέννητο αγόρι που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο μέσα σε έναν αποχετευτικό σωλήνα, ακριβώς κάτω από μία τουαλέτα. Το σχετικό συγκλονιστικό βίντεο έκανε το γύρο του κόσμου δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.


Το φαινόμενο εγκατάλειψης βρεφών, κυρίως νεογέννητων, αναφέρεται συχνά στα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Τις περισσότερες φορές τα βρέφη εγκαταλείπουν νεαρές μητέρες που είτε γιατί δεν γνωρίζουν μέχρι την τελευταία στιγμή ότι είναι έγκυες, είτε γιατί η κινεζική κοινωνία θεωρεί σχεδόν ανεπιθύμητο ένα νεογέννητο κορίτσι, είτε λόγω των αυστηρών κανόνων οικογενειακού προγραμματισμού που ισχύουν στη χώρα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το βρέφος βρέθηκε το Σάββατο μέσα σε αγωγό αποχέτευσης πολυκατοικίας στην παραθαλάσσια επαρχία Ζετζιάνγκ, ύστερα από καταγγελίες των ενοίκων ότι άκουσαν κλάμα μωρού.

Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να αποσπάσουν τον αγωγό και να τον κόψουν προσεκτικά ώστε να μπορέσουν να απελευθερώσουν το βρέφος που είχε εγκλωβιστεί.

Όπως προέκυψε από την έρευνα το νεογέννητο αγοράκι πετάχτηκε από την ίδια του τη μητέρα, μια 22χρονη ανύπαντρη κοπέλα, η οποία είχε κρατήσει μυστική την εγκυμοσύνη της μέχρι τέλους.

Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγγείλει κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Μοιράσου το άρθρο!