Χρόνος ανάγνωσης :
1'Ένας πακιστανός βουλευτής συνελήφθη καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε μετατρέψει το υπόγειο του σπιτιού του σε μπουντρούμι όπου κρατούσε αλυσοδεμένους πέντε ανθρώπους, ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία.
Η «φυλακή» που είχε ιδρύσει ο βουλευτής Άμπντουλ Ραχμάν Χετράν αποκαλύφθηκε μετά από μια επίθεση που εξαπέλυσε η προσωπική φρουρά του σε ένα φυλάκιο της αστυνομίας την Κυριακή. Οι σωματοφύλακες του Χετράν ξυλοκόπησαν τους αστυνομικούς και τους έκλεψαν τα όπλα τους.
Αμέσως μετά αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο οχυρωμένο σπίτι του βουλευτή στην επαρχία Μπαλουτσιστάν και απελευθέρωσαν τους κρατούμενους, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα. Οι δύο από τους αιχμάλωτους κρατούνταν στο σπίτι επί πολλά χρόνια. Ο ίδιος ο Χετράν, ο γιος του και έξι από τους φρουρούς του συνελήφθησαν.
Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή της περιοχής, Άμπντουλ Γαφούρ Μάρι, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν επίσης ένα φορτηγό γεμάτο με όπλα και πυρομαχικά.
Ο Χετράν, μιλώντας σε δημοσιογράφους, υποστήριξε ότι η σύλληψή του είχε «πολιτικά κίνητρα» και χαρακτήρισε «παράνομη» την εισβολή των αστυνομικών στο σπίτι του.
Ο Χετράν είναι βουλευτής του Τζαμιάτ Ουλεμά-ε-Ισλάμ, ενός συντηρητικού, θρησκευτικού κόμματος και στο παρελθόν ήταν υπουργός για θέματα ειδικής εκπαίδευσης. Η σύζυγός του είναι επίσης μέλος του κοινοβουλίου.
Η επαρχία Μπαλουτσιστάν, στο δυτικό Πακιστάν, μολονότι πλούσια σε μεταλλεύματα, είναι μια από τις φτωχότερες της χώρας. Εκεί έχουν βρει καταφύγιο πολλοί Ταλιμπάν ενώ παράλληλα δρουν εκεί αυτονομιστές αντάρτες, λαθρέμποροι και έμποροι ναρκωτικών.
πηγή: www.tanea.gr
Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία
Πάπας Λέων ΙΔ’ | Ο Ρόμπερτ Πρέβοστ από τις ΗΠΑ είναι ο νέος προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Ο Ρόμπερτ Πρέβοστ είναι ο νέος Πάπας, μετά και από την τέταρτη ψηφοφορία στο Κονκλάβιο οπότε και...
«Habemus Papam»
Λευκός καπνός υψώθηκε από την καπνοδόχο της Καπέλα Σιστίνα, κάτι που σημαίνει ότι εκλέχθηκε νέος...
Εκλογή Πάπα: Μαύρος καπνός στο Βατικανό – Σήμερα θα διεξαχθούν τέσσερις ψηφοφορίες για την ανάδειξη του νέου ποντίφικα
Η πρώτη ψηφοφορία των 133 μελών του κονκλαβίου για την εκλογή του νέου ποντίφικα ήταν άκαρπη και...
Βίντεο: Σκότωσε στη μέση του δρόμου κατά την απόπειρα απαγωγής την πρώην σύζυγό του!
Στη δολοφονία της 34χρονης Μπαχάρ Ακσού, η οποία δολοφονήθηκε στη μέση του δρόμου στο Σισλί της...
Τα πιο διαβασμένα της εβδομάδας
Τελευταίες ειδήσεις
Όλες οι προσεχείς εκδηλώσεις