Βιβλίο

16/05/2016 - 07:47

Νέες κυκλοφορίες βιβλίων – Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

yle="text-align: justify;">Οι νέες κυκλοφορίες που μας κίνησαν το ενδιαφέρον

Γράφει η Ράνια Μπουμπουρή

 

ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Υπάρχει ένας τρελός βασιλιάς στη Δανιμαρκία του Ντάριο Φο (μτφρ. Φωτεινή Ζερβού, Εκδόσεις Κλειδάριθμος)

Το νέο ιστορικό μυθιστόρημα του Ντάριο Φο τοποθετείται στη Δανία του 18ου αιώνα, με πρωταγωνιστές τον βασιλιά Χριστιανό Ζ΄, τη σύζυγό του Καρολίνα Ματθίλδη της Μεγάλης Βρετανίας, τον εραστή της, γιατρό Γιόχαν Φρίντριχ Στρούνζε, και τον γιο του βασιλιά, Φρειδερίκο.

Ο βασιλιάς, ο γιατρός και η νεαρή πριγκίπισσα, μπλεγμένοι σ’ ένα τρίγωνο απελπισμένου έρωτα, θα ξεκινήσουν επαναστατικές μεταρρυθμίσεις που την εποχή εκείνη ήταν αδιανόητες, όπως την κατάργηση των βασανιστηρίων και τη μείωση των προνομίων των ευγενών.

Ο Ντάριο Φο ανακάλυψε αδημοσίευτα ντοκουμέντα και μυστικά ημερολόγια και κατάφερε να ανασυνθέσει –με τη μορφή μυθιστορήματος– το παζλ μιας δραματικής ιστορίας που συνδυάζει με θαυμαστό τρόπο πολιτικά ιδεώδη, ερωτικό πάθος και αγώνα για την εξουσία.

Μια σημαντική σελίδα της Ιστορίας, ένα αληθινό παραμύθι.

 

Βρείτε το εδώ

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

 

Το πέρασμα του Κωνσταντίνου Τζαμιώτη (Εκδόσεις Μεταίχμιο)

Μια χειμωνιάτικη νύχτα, ένα καράβι γεμάτο πρόσφυγες ναυαγεί σ’ ένα μικρό νησί του Αιγαίου. Οι λιγοστοί ντόπιοι κάνουν ό,τι μπορούν, όμως ο κακός καιρός, η γραφειοκρατία και η πρακτική αδυναμία των Αρχών καθυστερούν τη μεταφορά των νεοφερμένων στο γειτονικό μεγάλο νησί. Έτσι, οι δύο κοινότητες αναγκάζονται να συνυπάρξουν για τέσσερις ολόκληρες ημέρες.
Με τον αριθμητικό συσχετισμό και τις αντικειμενικές δυσκολίες να θέτουν τους δικούς τους κανόνες, μια σειρά από γεγονότα θα δοκιμάσουν τις αντοχές όλων.

Ένα βιβλίο για την αναπόφευκτη και βίαιη συνάντηση διαφορετικών κόσμων, την ανάγκη όλων για ασφάλεια και ελευθερία, αλλά και την κοινή ανθρώπινη μοίρα απέναντι στο βάρος της Ιστορίας.

Βρείτε το εδώ

 

 

ΠΑΙΔΙΚΑ

Ταξίδια στη Μυθολογία: Η αρχή του κόσμου της Μαρίας Αγγελίδου (εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή, Εκδόσεις Παπαδόπουλος)

Στην αρχή του κόσμου, ο Χρόνος ήταν απέραντος και πανταχού παρών. Μαζί του η Γη με το βάρος της, το Νερό με τη δύναμή του, η Φωτιά με τη σοφία της, ο Αέρας με την ξενοιασιά του. Και η Αλήθεια, με τη λύπη και με τη χαρά της.

Βρείτε το εδώ

 

Μοιράσου το άρθρο!