Βιβλίο

19/09/2016 - 06:05

Νέες κυκλοφορίες βιβλίων – Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

&n

bsp;

Οι νέες κυκλοφορίες που μας κίνησαν το ενδιαφέρον

 

Γράφει η Ράνια Μπουμπουρή

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Ασκήσεις περιέργειας του Κώστα Βρεττάκου (Εκδόσεις Ποταμός)

«…Η διάρκεια της ζωής μου ανακαλύπτω πως έχει αρχίσει να με κουράζει. Μπορώ, έστω και χαμηλόφωνα, να ομολογήσω κάτι που λίγα χρόνια νωρίτερα θα μου φαινόταν αδιανόητο. Να μην ελπίζω. Κι οι περιέργειες που έχω συσσωρεύσει τόσα χρόνια και τελικά περιφέρω αναίτια στους ώμους μου, αυτά τα άπειρα επιμελώς διατηρημένα ράκη, καταδικασμένα να χαθούν, χωρίς να έχουν αποκτήσει καμιά ταπεινή χρηστικότητα…»

Βρείτε το εδώ 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

 

Έκπτωτοι άγγελοι του Νίκου Μπατσικανή (Εκδόσεις Γαβριηλίδης)

Θύτες και θύματα. Οι ιστορίες τους, ιστορίες μέσα από τη ζωή, που θα μπορούσαν να ανήκουν στον καθένα, αν παραδεχτούμε πως ο βίος μας είναι –συνάμα– μια ένθεη κατάσταση, με όλα όσα χαρακτηρίζουν το Θείο: τον αμαρτωλό και τον μάρτυρα, το κακό και το καλό, το φίδι και τον αμνό, τον δαίμονα και τον άγιο, την πτώση και την ανύψωση, τη σταύρωση, μα και την ανάσταση. Η Αγάπη, αν και «κρανίου τόπος», κάποτε, είναι πολύ ευρύχωρη και μπορεί να δεχτεί –πλάι πλάι– τον σταυρωμένο και τον σταυρωτή, διότι, ακριβώς, τα πάθη είναι αυτά που μας λυτρώνουν.

 

Βρείτε το εδώ

 

 

ΠΑΙΔΙΚΑ

 

Μαθαίνω σωστά να γράφω της Ευαγγελίας Δεσύπρη (Εκδόσεις Παπαδόπουλος)

Παιδιά, ελάτε να μάθουμε να γράφουμε σωστά σε οργανωμένο χώρο γραμμές, σχήματα, γράμματα και λέξεις! Μαζί με την πιο αστεία παρέα θα εξασκηθούμε στη γραφή, θα ζωγραφίσουμε και θα διασκεδάσουμε!

Η συγγραφέας και εκπαιδευτικός Ευαγγελία Δεσύπρη υπογράφει τη νέα σειρά εκπαιδευτικών βιβλίων των Εκδόσεων Παπαδόπουλος, με τίτλο «Μαθαίνω σωστά – Από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό». Πρόκειται για μια σειρά βιβλίων που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας κι έχει διπλό στόχο: να προετοιμάσει τα παιδιά του Νηπιαγωγείου για την ομαλή μετάβασή τους στο Δημοτικό και να βοηθήσει τα παιδιά της Α΄ τάξης στο ξεκίνημά τους στο σχολείο με τον πιο ευχάριστο και αποτελεσματικό τρόπο.

 

Βρείτε το εδώ

Μοιράσου το άρθρο!