Βιβλίο

02/10/2017 - 06:34

Νέες κυκλοφορίες βιβλίων – Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

trong>Νέες κυκλοφορίες βιβλίων – Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

 

Οι νέες κυκλοφορίες που μας κίνησαν το ενδιαφέρον

 

Γράφει η Ράνια Μπουμπουρή

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Γονυπετείς της Τζούλιας Γκανάσου (Εκδόσεις Γκοβόστη)

Μια γυναίκα στα τέσσερα ξεκινάει μια ανάβαση για να υλοποιήσει μια ικεσία, ένα τάμα. Οραματίζεται το θαύμα. Έχει εξαντλήσει όλες τις επιλογές. Το ίδιο και όσοι στέκονται στα γόνατα παράλληλα με εκείνη. Ωστόσο, δεν βρίσκεται στον δρόμο για τους συνήθεις λόγους. Δεν βγήκε καν στον πηγαιμό για τους λόγους που δηλώνει, τουλάχιστον στην αρχή.

Μια ιστορία για τη δύναμη της πίστης, μια πορεία εξομολόγησης, ένα σκανδαλώδες μανιφέστο για τον πειραματισμό, τη δοκιμή, την εξερεύνηση, για ό,τι κάνει το ανέφικτο να μοιάζει εφικτό.

Βρείτε το εδώ

 

 

ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Η ιστορία της χαμένης κόρης της Έλενα Φερράντε (Η τετραλογία της Νάπολης – βιβλίο τέταρτο, Μετάφραση: Δήμητρα Δότση, Εκδόσεις Πατάκη)

Η ιστορία της χαµένης κόρης ολοκληρώνει την «Τετραλογία της Νάπολης», την ιστορία της φιλίας των δύο κοριτσιών από τη Νάπολη: η Έλενα, καταξιωµένη συγγραφέας πια, επιστρέφει µετά τον χωρισµό της στην πόλη των παιδικών και εφηβικών της χρόνων κυνηγώντας τον νεανικό της έρωτα που εµφανίστηκε και πάλι στη ζωή της. Η Λίλα, που δεν έφυγε ποτέ από τη Νάπολη, διαπρέπει επιχειρηµατικά στον τοµέα της πληροφορικής και έρχεται σε ρήξη µε τους ισχυρούς αδερφούς Σολάρα. Η Λίλα και η Έλενα, δύο όψεις του ίδιου νοµίσµατος, συγκρούονται, ξανασµίγουν και ανακαλύπτουν καινούργιες πτυχές της προσωπικότητάς τους και της φιλίας τους, µε φόντο την Ιστορία της Ιταλίας αλλά και ολόκληρου του κόσµου.

Βρείτε το εδώ

 

 

ΠΑΙΔΙΚΑ

Η κούκλα που ονειρεύτηκε την Έλενα της Ελένης Γκίκα (Εικονογράφηση: Νίκος Γιαννόπουλος, Εκδόσεις Mamaya)

Όλα τα θαυµαστά συµβαίνουν τα κυριακάτικα µεσηµέρια, το έχετε προσέξει; Ζωντανεύουν τα παραµύθια, συναντάµε καλές µάγισσες και οι κούκλες έρχονται να µας βρουν. Έτσι συνέβη και µε την Έλενα. ∆υο κούκλες την ονειρεύτηκαν και ταξίδεψαν σε χώρες και θάλασσες για να τη συναντήσουν σαν… παιχνίδια της –έτσι δε συνηθίζουν να λένε οι µεγάλοι;– πολλά χρόνια µετά. Επειδή τις κούκλες µας και τα παιχνίδια µας δεν είµαστε εµείς οι µόνοι που τα επιλέγουµε, µας έχουν ονειρευτεί κι επιλέξει ήδη αυτά, και συναντιόµαστε όταν θα έρθει εκείνη η ώρα για να κάνουν τη µοναξιά και την απουσία παρουσία και συντροφιά.

Ένα ατµοσφαιρικό και µυστηριώδες παραµύθι για κάθε κούκλα και κάθε παιχνίδι που έρχεται ειδικά για εµάς από µακριά. Μας ονειρεύεται πρώτα, και µετά έρχεται και µας συναντά. Μια ιστορία για τη µαγεία των παραµυθιών και για τη φιλία, για την ιδιαίτερη σχέση των παιδιών µε τα παιχνίδια τους, για τη ζωή και την ψυχή των παιχνιδιών που έχουµε κι αγαπάµε από παιδιά.

Βρείτε το εδώ

Μοιράσου το άρθρο!