Βιβλίο

27/03/2017 - 13:51

Νέες κυκλοφορίες βιβλίων – Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

trong>Νέες κυκλοφορίες βιβλίων – Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

 

Οι νέες κυκλοφορίες που μας κίνησαν το ενδιαφέρον

 

Γράφει η Ράνια Μπουμπουρή

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

 

Δάφνις και Χλόη του Λόγγου (Πρόλογος – Απόδοση: Ιώ Τσοκώνα, Εκδόσεις Μεταίχμιο)

 

Η υπόθεση διαδραματίζεται σε μια παραλία της Λέσβου, όπου δύο βοσκοί υιοθετούν κι ανατρέφουν μαζί δύο έκθετα παιδιά, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι. Τα παιδιά φορούν πολλά κοσμήματα, δείγμα της καταγωγής τους. Οι θετοί τους γονείς τούς δίνουν τα ονόματα Δάφνις και Χλόη. Όταν μεγαλώνουν τα παιδιά, αναλαμβάνουν τη βοσκή των κοπαδιών.

 

Αυτό που κυριαρχεί στην αφήγηση είναι το παραμύθι δύο ωραίων παιδιών, που μέσα σε μια μαγευτική φύση ανακαλύπτουν σιγά σιγά τα μυστήρια του έρωτα.

 

Βρείτε το εδώ 

 

 

ΜΕΛΕΤΕΣ

 

Οικονομικά σε ένα μάθημα του Χένρι Χάζλιτ  (Μετάφραση: Νίκος Ρώμπαπας, Εκδόσεις Παπαδόπουλος)

 

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια κλασική εισαγωγή στις βασικές έννοιες της οικονομικής θεωρίας. Είναι ένα μπεστ σέλερ εκατομμυρίων αντιτύπων, που επέδρασε ριζικά στον σύγχρονο φιλελευθερισμό.

 

Ο συγγραφέας υπερασπίζεται τον καπιταλισμό και την ελεύθερη αγορά, και καταρρίπτει οικονομικούς μύθους που επιμένουν ακόμα και σήμερα. Συνοπτικό, περιεκτικό και διδακτικό, το έργο αυτό εντυπωσιάζει με τη δύναμη των επιχειρημάτων του και με το εύρος που επιδεικνύει ο συγγραφέας στην προσπάθειά του να διαλύσει οικονομικές πλάνες που ακόμα κυριαρχούν, σε τέτοιο μάλιστα βαθμό, ώστε έχουν φτάσει να αποτελούν τη νέα ορθοδοξία.

 

Βρείτε το εδώ 

 

 

ΠΑΙΔΙΚΑ

 

Μια μικρή διάσημη του Μάκη Τσίτα (Εικονογράφηση: Ελίζα Βαβούρη, Εκδόσεις Ψυχογιός)

 

Η Θεοδοσία ονειρευόταν να γίνει διάσημη. Κι έγινε! Παίζει στην τηλεοπτική σειρά Οδοντόβουρτσες στο ηλιοβασίλεμα. Την αναγνωρίζουν όλοι στον δρόμο, της ζητάνε αυτόγραφα, συμμαθητές και συμμαθήτριες τη θαυμάζουν, δίνει συνεντεύξεις… Η Θεοδοσία είναι ενθουσιασμένη.

 

Όμως, απ’ την άλλη, κουράζεται πολύ, τα γυρίσματα συχνά είναι βαρετά, δεν έχει καθόλου χρόνο για να παίζει με τις φίλες της και πρέπει πάντα να προσέχει τι λέει… 

 

Είναι ζωή αυτή για ένα μικρό κορίτσι; Και τι θα κάνει όταν της προτείνουν να γίνει πρωταγωνίστρια σε μια καινούρια τηλεοπτική σειρά;

 

Βρείτε το εδώ 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!