Βιβλίο

03/07/2017 - 06:11

Νέες κυκλοφορίες βιβλίων – Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

&n

bsp;

Νέες κυκλοφορίες βιβλίων – Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

 

Οι νέες κυκλοφορίες που μας κίνησαν το ενδιαφέρον

 

Γράφει η Ράνια Μπουμπουρή

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Αλκυονίδες μέρες της Ευτυχίας Γιαννάκη (Εκδόσεις Ίκαρος)

Μετά τη θερμή υποδοχή, τις εξαιρετικές κριτικές και το Βραβείο Public 2017 για το Καλύτερο Ελληνικό Μυθιστόρημα, που απέσπασε το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημα της Ευτυχίας Γιαννάκη Στο πίσω κάθισμα, η συγγραφέας επανέρχεται με το δεύτερο μέρος της «Τριλογίας της Αθήνας», με πρωταγωνιστή τον Αστυνόμο Χάρη Κόκκινο.

Για να διαβάσετε την κριτική μας για το πρώτο μέρος της τριλογίας, Στο πίσω κάθισμα, πατήστε εδώ

Βρείτε τις Αλκυονίδες μέρες εδώ

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Κείμενα μικρά σχεδόν ανήλικα της Ελένης Λιντζαροπούλου (Εκδόσεις Αρμός)

Φόβος, έρωτας, θάνατος, ζήλια, μνήμη, προδοσία, ελπίδα… Κείμενα μικρά σχεδόν ανήλικα; Ναι. Γιατί πώς μπορεί να ενηλικιωθεί ο φόβος ή ο θάνατος, αλλά και η αμεριμνησία του έρωτα ή η βεβαιότητά του;

Η ποιήτρια Ελένη Λιντζαροπούλου, στην πρώτη της πεζογραφική απόπειρα, επιβεβαιώνει την αγάπη και την προτίμησή της στη μικρή φόρμα, εκθέτοντας κείμενα, σαν παραμύθια ή όνειρα άλλων, βγαλμένα από «μία μυστική κρύπτη για το αδύνατο», αθέατη και άγνωστη στους πολλούς.

Βρείτε το εδώ

 

 

ΠΑΙΔΙΚΑ

Κιλόμπο, ο βρόμικος ελεφαντάκος της Δάφνης Βλουμίδη (Εικονογράφηση: Άννα Γεωργιάδου, Εκδόσεις Μεταίχμιο)

Ο Κιλόμπο είναι ένας ελεφαντάκος που φτάνει στο νησί της Λέσβου από μία χώρα πολύ μακρινή. Βρόμικος και εγκαταλειμμένος, φαντάζει τόσο ξένος και διαφορετικός. Κι όμως είναι ίδιος με όλα τα παιδιά του κόσμου, και αυτά που ζουν στους προσφυγικούς καταυλισμούς και εκείνα που κοιμούνται ήσυχα στο σπίτι τους, μαζί με το λούτρινο ζωάκι τους. Μία φιλόξενη αγκαλιά γεφυρώνει κάθε απόσταση και είναι πολύ λίγα αυτά που τελικά χρειάζεται κάθε πλάσμα για να νιώσει ζεστασιά, αποδοχή και ασφάλεια.

Βρείτε το εδώ

Μοιράσου το άρθρο!