Βιβλίο

03/10/2016 - 06:39

Νέες κυκλοφορίες βιβλίων – Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

trong>Οι νέες κυκλοφορίες που μας κίνησαν το ενδιαφέρον

 

Γράφει η Ράνια Μπουμπουρή

 

ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Η κουκουβάγια του Σάμιουελ Μπιορκ (Μετάφραση: Δέσποινα Παπαγρηγοράκη, Εκδόσεις Διόπτρα)

Είναι Οκτώβριος. Ο χειμώνας έχει ήδη απλωθεί σαν γκρίζο παγωμένο πέπλο πάνω από την πόλη, πάνω από την ειδυλλιακή εξοχή – και πάνω από το γυμνό σώμα του δεκαεφτάχρονου κοριτσιού, που έχει δολοφονηθεί και έχει τοποθετηθεί ευλαβικά σε ένα στρώμα από φτερά κουκουβάγιας, με μια ξανθιά περούκα και ένα λουλούδι στο στόμα, περιτριγυρισμένη από κεριά. Ο επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, Χόλγκερ Μουνκ, και η ατίθαση, μελαγχολική συνεργάτιδά του, Μία Κρούγκερ, είναι εντελώς απροετοίμαστοι για τη φρίκη με την οποία θα έρθουν αντιμέτωποι. Αυτό που συμβαίνει είναι πέρα από κάθε φαντασία – είναι έργο ενός παρανοϊκού εγκεφάλου. Ο δολοφόνος πρέπει να βρεθεί. Άμεσα. Γιατί αλλιώς… θα το ξανακάνει.
Η κουκουβάγια είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς με τον Χόλγκερ Μουνκ και τη Μία Κρούγκερ, μετά τον Παγωμένο άγγελο.

Βρείτε το εδώ

 

Σημείωση: Οι Εκδόσεις Διόπτρα, τα Public, η Νορβηγική Πρεσβεία και το Νορβηγικό Ινστιτούτο Αθηνών δίνουν την ευκαιρία στο αναγνωστικό κοινό να γνωρίσει από κοντά τον διάσημο συγγραφέα Samuel Bjork και τα βιβλία του την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016, στις 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων των Public Συντάγματος (5ος όροφος) στην Αθήνα.

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Εκτός έδρας του Ανδρέα Αντωνιάδη (Εκδόσεις της Εστίας)

1998-2001. Μια τετραετία απόλυτης ευμάρειας. Η Αθήνα βρίσκεται σε οργασμό. Γίνονται έργα εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, πέφτει χρήμα από ξένους και Έλληνες, και γενικά επικρατεί ευφορία, διάχυτη και στον χώρο της τέχνης.
Ευνοούμενος, μεταξύ άλλων, και ο σκηνοθέτης Τίτος Στυλιανίδης. Έχοντας μόλις τελειώσει μια ταινία που την προορίζει και για φεστιβάλ, δέχεται προτάσεις για θεατρικές σκηνοθεσίες και τηλεοπτικές παραγωγές. Και γνωρίζει τον μεγάλο έρωτα. Τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του, ηθοποιοί, δημοσιογράφοι, οπερατέρ, ηχολήπτες και βοηθοί, δουλεύουν ακατάπαυστα, πίνουν ασύστολα, καπνίζουν ανεξέλεγκτα και ερωτεύονται άνευ όρων και ορίων, αδιάφοροι για τις συνέπειες.
Όμως, μια εξαφάνιση, ένα δυστύχημα και ένας φόνος υποχρεώνουν τον Τίτο Στυλιανίδη να αναρωτηθεί γιατί η ζωή του έγινε «νουάρ». Αρχίζει να σκαλίζει το παρελθόν του για να βρει μια απάντηση, ακριβώς τώρα, εδώ, στο γύρισμα του αιώνα.

 

Βρείτε το εδώ

 

 

ΝΕΑΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Ο Χάρι Πότερ και το καταραμένο παιδί των Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, Τζον Τίφανι & Τζακ Θορν (Μετάφραση: Έφη Τσιρώνη, Εκδόσεις Ψυχογιός)

Ανέκαθεν ήταν δύσκολο να είσαι ο Χάρι Πότερ και δεν έχει γίνει καθόλου ευκολότερο τώρα που ο Χάρι εργάζεται σκληρά στο Υπουργείο Μαγείας, είναι σύζυγος αλλά και πατέρας τριών παιδιών που πηγαίνουν σχολείο.

Ενώ ο Χάρι παλεύει με το παρελθόν του, προσπαθώντας να απαγκιστρωθεί από αυτό, ο μικρότερος γιος του, ο Άλμπους, έρχεται αντιμέτωπος με το βάρος της οικογενειακής κληρονομιάς που ποτέ του δε θέλησε. Καθώς το παρελθόν μπλέκεται δυσοίωνα με το παρόν, πατέρας και γιος ανακαλύπτουν τη δυσάρεστη αλήθεια: κάποιες φορές το σκοτάδι αναδύεται από μέρη που δεν το περιμένεις.

Βασισμένο σε μια πρωτότυπη νέα ιστορία από την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, τον Τζον Τίφανι και τον Τζακ Θορν, Ο Χάρι Πότερ και το καταραμένο παιδί είναι η όγδοη ιστορία του Χάρι Πότερ και η πρώτη που ανεβαίνει στη σκηνή. Η ειδική αυτή έκδοση του σεναρίου της πρόβας φέρνει τις περιπέτειες του Χάρι Πότερ και των φίλων του κοντά στους αναγνώστες σε όλο τον κόσμο, αμέσως μετά την πρεμιέρα του έργου στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου στις 30 Ιουλίου 2016. 

 

Βρείτε το εδώ 

Μοιράσου το άρθρο!